Yayın Tarihi:16 01 2023 11:59(786)

Ülkenin kamu arazilerini ve fabrikalarını haraç, mezat sat iktidarı

Durmak yok… Adı, Adaletsiz, Kalkınmama Partisi, AKP iktidarı, kamu arazilerini ve fabrikalarını satmakla Türk tarihinin şanlı sayfalarına altın mı, bakır mı, demir mi, harflerle yazılacağını ilerideki yıllar gösterecek?..

Yoksa, Türkiye Cumhuriyet tarihinin 20 yıllık karanlık yılları mı olarak geçecek?

Dünyanın varoluş tarihinden itibaren, üretmeden mirasyediler gibi satarak kalkınan bir ülke görülmemiştir.

Saraylara, pahalı lüks araçlara, uçaklara, göz boyama bahçeleri, inşaatlar yaparak kalkındığını söyleyen iktidar, kendini ve kendisine biat edenleri kandırır.

20 yıllık AKP iktidarında, kamu yararına millete, aş, iş istihdamı yaratan fabrika, kamu kuruluşu yapmadan, yerli ve yabancı özel sektörün ülkeye yaptığı yatırımları sahiplenmeleri, her ortamda vatandaşın gözlerinin içine, baka, baka anlatmaları tam bir aldatmacadır.

Sat, sat iktidarının yıllardır uyguladığı yönetim modeli, ülkesini iflasa sürükleyen, kendi çevresini ve bir avuç insanı zengin eden, milletini yoksullaştıran modeldir.

“Güçlü devlet, güçlü millet” benim kırmızı çizgimdir. Dini inancım, ilkem, yaşayışım, mücadelem ekonomik bağımsız, insanlarının refah düzeyinin yüksek, evine çocuklarına pazar artıklarından yemek yapmayan Türkiye’dir.

AKP 20 yıllık iktidarı döneminde, Türkiye Cumhuriyeti’nin 200’ün üzerinde, limon satarak Osmanlı’nın borçlarını ödediği, fabrikalar kurduğu, insanlarına aş, iş veren kamuya ait fabrikaları, arazilerini satan iktidarın adı Aldatma, Kandırma Partisi iktidarıdır.

Millete ait, kan, gözyaşı ile alınmış değerli arazileri, yerli, yabancı, dost, düşman ayırt etmeden para gelsin de nasıl gelsin zihniyeti ile satarken, sözde milliyetçi, vatanseverlerin de elleri kızarıncaya kadar alkışlamaları vahimdir.

Osmanlı’nın Filistinlilere bıraktığı toprakları, Yahudi’lere haraç mezat satmışlardı. Filistin’den satın aldıkları topraklara 1948 yılında bir gecede İsrail devleti kurduğunu hatırlatırım size!

Bugün Filistinli çocuklar, anne, babalar atalarının, dedelerinin Yahudilere sattığı kendi topraklarında esir hayatı yaşıyor!

Efendim, toprak satışını savunan bazı aklı evelerle göre; “İktidarın, ülke topraklarını yabancılara yayılmacı olarak satmadığını” iddia ediyor.

Bende onlara diyorum ki, “Karaman’ın koyunu, sonra çıkar oyunu”

Ar damarları çatlayan, geçmiş iktidarların ülkeye yaptığı hizmetleri fütursuzca eleştirerek karalayan AKP iktidarı ve taraftarları, 20 yıl önce Türkiye’de ambulans, otomobil, buzdolabı mı vardı, eski Türkiye’nin bir dikili ağacı var mı diyebiliyorlar?..

Kuldan utanmayan, Allah’tan korkmayan, sözde alınları secdeye varan, rabbiyeli, kendilerini dindar zanneden zihniyetin, AKP’nin iktidarda kalabilmesi için, yalan, iftira, karalama nankörlük değil de nedir?

Eyy, ülkenin kamu varlıklarını ne var, ne yok satan iktidar taraftarları, sizler ülkenin bugün aç, yoksul halinden memnun olabilirsiniz. Çocuklarınızın, torunlarınızın, geleceğini de mi düşünmüyorsunuz?

….

Kuran-ı Kerim’in 12 yerinde, “Bana her şeyle gel ama kul hakkı ile gelme” diyor.

Ayrıca, İslam dininde, Yüce Allah katında, Anne, baba, kul ve vatana ihanet hakkının affının olmadığını bilmiyorlar mı? Millete ait arazilerin, fabrikaların yok pahasına yangından mal kaçırır gibi haraç mezat satılması vatanseverlik midir?

Ülkenin ne kadar varlıkları varsa, haraç, mezat satıldığını iktidarın fetvacıları, din adamları, ilahiyatçıları, insanların nasıl banyo yapacaklarına, yaşam tarzlarına fetva verenler neden bu konuda fetva vermezler?..

Türkiye’nin fetva makamları, Kuran-ı Kerim’in “Benim bir kelamımı şahsi çıkarları için kullananların vay haline” dediğini bilmezler mi?

….

Kamunun neyi var, neyi yok satan iktidarı, ülkede satacak bir şey kalmayınca ne mi satacak?

Vatandaşların vergileri ile devlet üniversitelerinde memleketine, milletine hizmet aşkıyla okuyan, yetişen doktorlar, mühendisler bilim insanları yurtdışına kaçıyor. Bir ilim insanın ülkeye maliyetini düşünemeyen iktidar, yurt dışına kaçmalarını teşvik edercesine, “Giderlerse, gitsinler” diyebiliyor.

Bana diyebilirsiniz ki, ne çırpınıp duruyor, kendini paralıyorsun, paran yoksa öl iktidarı, sorgulayan, araştıran, bilim insanı istemiyor. Ancak, ona ölümüne biat eden, dinle, imanla, oyalanan günümüzde olduğu gibi hipinozite olmuş insan modeli istiyor. İstediği modele uymayanlar ise, terörist, vatan haini, haşhaşi…

Diyanet, “Fakir insanlar ahrette peygamber efendimizin” komşusu olacak” diyor.

Tarikat liderleri, Diyanet İşleri Başkanı lüks arabalar, villa ve saraylarda bir elleri balda, bir elleri yağda peygamber efendimizin ahrette komşusu olmak istemiyorlar her halde. Öyle değil mi?

En son Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile Marmaris İçmeler, İzmir Çeşme, Didim Altınkum, Ankara Çayyolu gibi Türkiye’nin en değerli noktalarındaki kamuya ait 10 arazi ve taşınmaz daha özelleştirme yoluyla özelleştiriliyor. Özelleştirme kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından onaylandı.

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: aslan 21 01 2023 17:59
bakıyorum da trollerin çenelerinin kapanmasına, özgür özel'in açıklamaları bile yarar saglamadı. halkın vergilerinden tırtıklanarak cebinize giren ücretler hâlâ devam ediyor mu?

6. Yorum: okur 17 01 2023 14:33
hiç bir yorumcuya cevap yazmadım ben köşe yazısına yorum yapıyorum demokratik hakkımı kullanarak hakaret etmeden düşüncemi aktarıyorum beğenmezsen yanlış yazmışsam yanlış dersin yorumcuya hakaret etmek nedir bir yoruma bile tahammül gösteremeyen nadan nobran zatlar birde hak hukuk adalet derler demokrasi derler. ayrıca ingiltere den gelecek 500 milyar hibemi. ne karşılığı gelecek bu para

5. Yorum: milat 17 01 2023 13:45
bizde sizin saçma sapan yalan algıya dayalı yazı ve yorumlarınızı okurken yazdıklarımıza cevap vermek yerine hakaret içeren yorumlarınızı okuyoruz. çünki sizler insanları aşağılama,hakaretden başka bir argümanı olmayan (4. yorumcunun tarifi ile) mahluklarsınız. bütün düşmanlar türkiyenin şahlanışından endişe duyarken ve bu yüzden rte ye düşman kesilmeleri boşuna değil. ülkemizin 20 yılda yaptığı dev yatırımları görmezden gelen, yerine gelmesini istediklerinin seçildiği takdirde kaaos olur diyenlere inşallah 2023 seçimlerinde gerekli cevabı alacak. her seçim öncesi rte gidiyor bu kez diyenlerin balkon konuşmasına hazır olmalarını tavsiye ederim.4.yorumcu benim bi makamım yok ayrıca ben trolsem sende trolsün demektir böyle hakaretlerle yazı yazdığına göre bir yerlere kendini isbat etmenin derdindesin.

4. Yorum: sinirli 17 01 2023 12:36
bu milat ve okur kesinlikle hak etmedikleri bir makamda oturuyor, bu nedenle de trollük yapıyor, bu iki mahlukun yazdıklarını gülerek okuyorum

3. Yorum: tarafsız 17 01 2023 12:14
milat ve okur yorumcu, sizler bugünkü türkiyenin ne duruma geldiğini göremeyecek kadar hipnozite olmuşsunuz. eski türkiye'nin liderleri, tarih boyunca türkleri arkadan vurmuş, hain araplara el açan, rusya'ya borç ertelemesine gidenden haberiniz yok galiba. katar, suuidi arabistan'dan alınan milyar dolarları hibe olarak mı verdiler, neyin karşılığında verdiler? yazık, hemde çok yazık. bu ülkede sizde yaşıyorsunuz bizde yaşıyoruz. aklınız sıra bu iktidara metiyeler düzüyorsunuz.

2. Yorum: saban 16 01 2023 22:50
ülkenin eski halini bilmesek sana inanırdık eski kaos günlerini hatırladıkça medine dilencisi gibi iki büklüm ancak çocukları kandırırırsın sen hocam

1. Yorum: okur 16 01 2023 15:29
sayın yazar israili tanıyan devlet başkanımızı da yazsaydın. ambulansa yakıt parası yatırmadan hastaneden çıkaramadığını yazmamışsın 20yıl önce yerli araba markalarınmı vardı. imam hatip lisesi bitirdi diye insanları asker (astsubay subay) yapmayan okula almayan polis yapmayanlar kul hakkı yemişmidir sizce kürtçe kaset yapılmasını yasaklayan zihniyeti hala savunuyormusunuz doktorların muayenehanesine gitmeden (muayene parası almadan) ilgilenmediğini unuttunuz herhalde ayrıca hangi hükümetler neler satmış internetten bakın derim satmayan var mı daha önce satanlara da bir yazı isteririz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut
Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Nisan ayı ziyaretci sayısı:

386843


Tasarım:DtGaNi