![]() | ||||
![]() ![]() Yayın tarihi Yayın Tarihi:07 05 2026 13:14
Boyabat'ın Toprağı İhalecilerin Oyuncağı Değildir!Basın Açıklaması. Değerli Basın Mensupları ve Saygıdeğer Hemşehrilerim, 2026 yılı maden sahası ihalelerini İncelediğimizde gördüklerimize inanamadık. İlçemizin sadece bir çevre felaketiyle değil, aynı zamanda devasa bir "ruhsat rantıyla" karşı karşıya olduğuna şahit olduk. 1. İnşaatçı Madenci mi Olur? Tabloda gördüğümüz şirketlerin profilleri tam bir ibret vesikasıdır. Sektörde inşaat ve kamu binası projeleriyle bilinen Turyapı Grup gibi firmalar, uzmanlık alanları olmamasına rağmen Boyabat’ın IV. Grup (Bakır, Altın, Gümüş) maden sahalarına göz dikmiştir. Soruyoruz: Bir inşaat firmasının, ekosistem hassasiyeti gerektiren madencilikte ne işi vardır? Toprağımızı sadece bir "hafriyat alanı" olarak mı görüyorsunuz? 2. "Enerji" Tabelası Altında Maden Talanı! İsminde enerji üretimi ve dağıtımı geçen Veysi Madencilik gibi yapıların asıl faaliyet alanının bakır ve krom tedariki olduğunu biliyoruz. Enerji üretmek bahanesiyle gelip, derelerimizin dibinde bakır arayarak su kaynaklarımızı zehirlemek isteyen bu anlayışa karnımız tok! Bu şirketler Boyabat’a elektrik getirmeye değil, Boyabat’ın altındaki bakırı alıp üstündeki hayatı söndürmeye geliyorlar. 3. 8 Bin Hektarlık Kuşatma ve "Hak Sağlanan" Felaket Elimizdeki belgeler; Nisan, Mayıs ve Haziran 2026 tarihlerinde birer birer "Hak Sağlandı" denilerek kesinleşen ihaleleri gösteriyor. 8 bin hektarlık devasa bir alan, sanki üzerinde insan yaşamıyormuş gibi masalarda pay ediliyor. Gökırmak’ı besleyen su kaynaklarımız, derelerimiz ve verimli tarım arazilerimiz; ne olduğu belirsiz bir rant iştahına kurban ediliyor. 4. Buradan Şirketlere ve Karar Vericilere Sesleniyoruz: Boyabat ne bir inşaat şantiyesidir ne de tecrübesiz firmaların maden deneme sahasıdır! Uzmanlığı inşaat olup ruhsat toplayanların, Sonuç: Bizler Boyabat’ın evlatları olarak; derelerimizin akışının değişmesine, bakır uğruna pirinç tarlalarımızın kurumasına izin vermeyeceğiz. Bu ihaleler kağıt üzerinde "hak" sağlamış olabilir ama Boyabat halkının vicdanında ve hukukunda asla meşruiyet kazanmayacaktır! Toprağımızın üstü, altından daha kıymetlidir! Mücadelemiz, son dere yatağımız kurtulana kadar devam edecektir. Saygılarımla, ![]() ![]() ![]()
Tarih:Yayın Tarihi:07 05 2026 13:14(1766)
Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: boyabatlı 11 05 2026 09:12
aynı zamanda kurban pelidi mekiinde hem belediyenin hem ormanın yerlerinde koyun ağılı inek ahırı ve birçok tavuk kümesi var heryer çöplük gibi köy yeri gibi sahiplerinin belediye de tanıdıkları var heralde.
1. Yorum: adsiz 09 05 2026 19:30
boyabat bitiyor,boyabat'li uyuyor,iyi uykular!
|
Aydınlatmalar LED’e Dönüşüyor
Gökdere Mahallesinde Tarihi Ev Yandı
Sultan Baş hanımefendi vefat etti
Mert Sezal vefat etti
Boyabat’ta Uyuşturucu Operasyonu:
Mehmet Çoban vefat etti
Fatma Erdoğan hanımefendi vefat etti
Hatice Okcu hanımefendi vefat etti
Keziban Kökcü hanımefendi vefat etti
Dörtyol Mevkisinde Zincirleme Trafik Kaz
Talip Hızarcıoğlu vefat etti
İlaç kutusunu açtığınızda şaşırmayın
OSB'de beton mikseri devrildi
Sinop İl Emniyet Müdürü Değişti
Emine Konak hanımefendi vefat etti
Boyabat Bölge Trafik’ten Son Dakik
Murat Hatipoğlu vefat etti
Ayşe Sertkaya hanımefendi vefat etti
Abdullah Tekcan vefat etti
Ekrem Tuğlu vefat etti
YEDAŞ Çalışması Başlıyor! Şehir İçi Ulaş
Boyabat Emniyet Binası İnşaatı Aralıksız
Boyabat’ta Yaya Geçidinde Kaza
Boyabat-Kastamonu Yolunda Kaza
Şerife Albayrak hanımefendi vefat etti
Yusuf Oruç vefat etti
Yeni Mahallesi'nde Yüksekten Düşen Kadın
İş Yerine Giren Alkollü Şahıs Panik Yara
İtfaiyeden Güvercin Kurtarma Operasyonu
Boyabat İlçe Emniyeti’nden Trafikt
Ali Güneş vefat etti
Nermin Beyazıt hanımefendi vefat etti
Boyabat’ta Bisiklet Kazası
Boyabat’ta İş Kazası
Dörtyol’da Yayaya Çarpan Sürücü Ka
Niyaze Demircan hanımefendi vefat etti
Üç Genç Çaresiz Miyavlamayı Duydu, Zaman
Ramazan Demir vefat etti
İYİ Parti Boyabat İlçe Başkanlığı binası
Araç İstinat Duvarına Çarptı
Keziban Yaylaoğlu hanımefendi vefat etti
Ayşe Genç hanımefendi vefat etti
Rukiye Durak hanımefendi vefat etti
Sıddıka Güler hanımefendi vefat etti
Ayşe Kara hanımefendi vefat etti
Narkotik Operasyonunda İki Tutuklama Var
Rahime Sarı hanımefendi vefat etti
İlyas Uzunoğlu vefat etti
2026 Yılı Eylül Ayı Nöbetçi Eczane Liste
Tümü
Su gibi aziz ol…Gözler ve GönüllerŞafak Akça:Cüzdanın Belirlediği Gelecek!Boyabat Gazetesi 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı“Çerçeve” ve "İnce İşçilik!"Gazeteci Turan Aslan'dan bayram mesajı..Beko Eleman Aranıyor2026- 1447 Boyabat Ramazan İmsakiyesiTuz Kokmuş Bir Kere, Kırklasan Nafile…..Boyabat'ın 2025 yılı nüfusu belli olduKalebağı'ndan Sonbahar FotoğraflarıKedinin Ölümüne Yazılan Bir Mersiye: Ah Pisi Vah Pisi2024 Boyabat Yerel Seçimleri Mahalle Bazında SonuçlarBoyabat Dörtyol'dan Kar Manzaraları-22 Şubat 2025Emekliler Yılı...Medya, Tüketim ve MutlulukMutlu YıllarAKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!Sallım ÇorbaBazı Haramlar -2Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığınıBoyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım VideosuMüjde…. Hadi Hayırlı OlsunFevkaladenin Fevkinin de FevkindeKÜNYEboyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com haber@boyabatgazetesi.com adreslerine E-posta gönderebilirsiniz
| |||
Türkiye Türklerindir!
![]() | ||||