Yayın Tarihi:30 08 2023 16:31(1854)Değişiklik:31 08 2023 11:37

Boyabat’la ilgili skandal iddia!

Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde bulunan Maden İşletmesi, hakkında bir iddia gündeme geldi. İşletmenin kimyasal atık deposundaki suyu, HES kanalına boşalttığından şüphelenen vatandaş Mehmet Soysal, nisan ayında sudan numune alarak analiz ettirdi. Analiz raporunda suda ağır metal ve kimyasal olduğunu iddia etti. Mehmet Soysal, İl Meclis Üyesi Abdülselam Kızılca’nın "Bu atığın bize bir zararı yok Boyabat’a karışıyor, orası da bizi bağlamaz." ifadelerini kullandığını iddia etti.

Anka Haber Ajansı’nın haberine göre O günden bu yana maden işletmesi, belediye ve çevre il müdürlüğüyle mücadele veren Mehmet Soysal, “23 Nisan 2023 tarihinde fabrikanın kimyasal atık deposunun kanalından bir numune aldım. Görüntüleri de çektim alırken, fabrika da görünüyor. Numuneyi, İstanbul’da analiz yaptırdım. Şüphelerim vardı, önce kimyasal atık olup olmadığına kendimi inandırmam lazımdı. Analizin sonucunda kimyasal atık ve ağır metaller çıktı. Değerinin 155 bin katı fazla ağır metal çıktı.

Kimyasal atık barajı var burada, onun boruları döşeniyor. O borular bizim Gökırmak’ımızın altından geçiyor. Herhangi bir sızıntı olduğunda bunu bizim fark etme şansımız yok. Bizim sürekli analiz yaptırma şansımız da yok. Su numunesi alınca 1 gün içerisinde analiz yaptırmak lazım ama bizim buradan 1 gün içinde o suyu İstanbul’a götürüp de analiz yaptırma şansımız yok. Irmak altından bu kanal borularının geçmemesi lazım. Maden şirketi, kimyasal atık barajından suyu alıyor, fabrikaya boruyla takviye yapıyor ama o boru bizim Gökırmak’ımızın altından geçiyor. Herhangi bir sızıntı olduğunda Gökırmak’a bulaşacaktır. ‘’ ifadelerinde bulundu.

Mehmet Soysal, İl Meclis Üyesi Abdülselam Kızılca’nın "Bu atığın bize bir zararı yok Boyabat’a karışıyor, orası da bizi bağlamaz." ifadelerini kullandığını iddia etti.

Soysal açıklamasına devamla şunları söyledi ‘’8 Ağustos günü Hanönü Merkez Muhtarı Yusuf Yılmaz ile konuştuk. Konu üzerine toplantı yapalım dedik. Belediye meclisi encümen adaylarını çağırdık: MHP il meclis üyesi Metin Yamalı, AK Parti il meclis üyesi Abdülselam Kızılca ve Belediye Başkanı Serkan Uçar toplandık. Ben elimdeki raporları hepsine gösterdim. Belediye Başkanı Serkan Uçar, bu olayın üzerine düşmeyelim dedi ve olayı kapatmak istedi. Ben de ‘Sonuçta bir kimyasal atık boşalıyor buraya, neden kapatıyoruz’ diye sordum. ‘Bunlardan elimize hiçbir şey geçmez, boşuna uğraşmış oluruz’ dedi. AK Parti il meclis üyesi olan Kızılca, ‘Bu atığın bize bir zararı yok, Boyabat’a karışıyor, orası da bizi bağlamaz’ dedi. ‘Boyabat’a bile karışsa orada insanlar var. Burada vebal işi var. Nasıl bizi bağlamıyor, doğmamış çocuğun vebali var’’ dedi.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
7. Yorum: bekir kayik 01 09 2023 12:35
birinci yorumcu "vatandaş" bence hiç gecikme cimer e başvuruyu hemen yap, boyabatli sana müteşekkir olsun!

6. Yorum: boyabatlıklar 31 08 2023 19:20
yetkililerde derhal tedbirlerin alınıp boyabatın bu pislikden kurtulması lazım.

5. Yorum: zurnacı 31 08 2023 16:16
1. yorumu yapan 'vatandaş ' rumuzlu yurttaşımız. şu haberi de cimere iliştiriver. bu olayla çok yakından ilgili. https://artigercek.com/cevre/maden-sirketinin-desarj-e
ttigi-agir-metaller-rapor
landi-kastamonuda-bakanli
gin-261011h
boyabatımızı çok yakından ilgilendiriyor çünkü.

4. Yorum: zeki mor 31 08 2023 10:54
bir şehrin ve insanlarının sahipsiz olmalarının ve yetersiz kamu yöneticilerinin, iş başında bulunmalarının sonucu. bize ve durağan'da yaşayan insanların ve bilhassa çocukların daha çok kanser ve diğer hastalıklara maruz kalmasının sebebi olacağı kesindir. bakalım bundan sonra sayın yetkililerin bulundukları makamların ,aldıkları hizmet ve ücretlerin helal olması için yapabilecekleri herhangi bir şeyler olacak mı?

3. Yorum: boyabatlı 31 08 2023 05:22
tebrik ediyorum ilgili bilgili bir kişiymiş insan sağlığı ile oynamayın

2. Yorum: ali 30 08 2023 18:09
adama bak ya bizim sorunumuz değil diyor boyabatlı düşünecekmiş yuh be daha neler... onlarda anlamış boyabatlının sahipsiz olduğunu

1. Yorum: vatandaş 30 08 2023 16:43
bu haber ile boyabat kaymakamı ve cumhuriyet savcılığını göreve davet ediyorum.eğer ilgilenen olmaz ise bizzat haberi ek yaparak cimer'e yazacağım.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

80 İhtilali ve Kays Parmaksız…


Sizce Ne Yapmalı...


Öncelik ekonomide


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

68838


Tasarım:DtGaNi