Yayın Tarihi:16 09 2023 11:53(445)

Seçim vaadi tutulmadı, mülakat kalkmadı

Hükümetin seçim öncesinde yaptığı kamuya alımlarda mülakatın kaldırılacağı yönündeki vaadi tutulmadı. Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, "Mülakatlar iktidarın işine yarıyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim öncesi verdiği "Kamuya alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız" sözü tutulmadı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir televizyon programında, öğretmen alımlarında mülakat uygulamasının devam edeceğini açıkladı. Öğretmen adayları, iktidarın seçim öncesi verdiği sözü hatırlatarak mülakatın kaldırılmasını isterken Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, mülakatın iktidarın işine yaradığını söyledi.

Elips Haber'den Betül Vural'a değerlendirmelerde bulunan Eğitim-Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, iktidara, mülakatların kaldırılması çağrısında bulundu. Kurul, "Seçimlerden önce iktidarın en yetkin ağzında 'Mülakatları kaldıracağız' sözü vardı. Bugün bu sözün tutulmayacağını anlıyoruz" dedi. Yeni mülakat sistemindeki kamera yöntemi gibi yeniliklerin mevcut teknolojik altyapı ile mümkün olmayacağını belirten Kurul, "Anlatılan sürecin gerçekleşmeyeceğini biliyoruz. Bunlar hayata geçirilebilir şeyler değil" ifadelerini kullandı.

Mülakat sisteminin asıl amacının 'kendilerinden olanları istihdam ederek kadrolaşmak' olduğunu ifade eden Kurul, "Bu avantajdan vazgeçmek istemiyorlar. Toplumun geniş kesimlerine daha açık, liyakat temelli yarışmalardan, yazılı sınav sonuçlarından bağımsız, istedikleri kişiyi aldıkları keyfi bir süreç oluşturmak istiyorlar. Sorun sadece mülakatlar değil. Kişiler, mülakatı geçse bile güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması ile yine bir araştırmaya tabi tutularak istihdamları engellenebilir. Bu bakımdan hiçbirimiz güvende değiliz. Liyakat temelli bir görevlendirmenin olmadığını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın bunu değiştirme amacı taşımadığını görüyoruz" diye konuştu.

İktidara çağrı yapan Kurul, "Biz Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası olarak, mülakatların iktidarın işine yaradığını açıkça ilan ediyoruz. Mülakatlar kamunun tarafsız olması gereken durumlarda durmamasının aracı haline getirilmiştir. Siyasal iktidara sesleniyoruz, sözlerini tutsunlar ve mülakatlar kaldırılsın" dedi.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: aslan 26 09 2023 18:45
insanları kandıranlardan siyaset adamı olmaz,,, diyecegim ama "kandırıldık" diyenler yönettikleri insanları da kandırıyorlar. kendisine yalan söylenen çocuk da büyüklerinden ögrenenir ve etrafını kandırmaya alısır?


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

80 İhtilali ve Kays Parmaksız…


Sizce Ne Yapmalı...


Öncelik ekonomide


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

65761


Tasarım:DtGaNi