Yayın Tarihi:13 11 2023 11:52(1991)

Boyabat’ta Devlet Korsana Adeta Destek Veriyor

Boyabat Kaymakamlığı habercilerin talebi için kurmuş olduğu WhatsApp hattına korsanları da ekleyerek adeta korsana destek verdi.

Kaymakamlık Boyabat Sesi, Boyabat Gazetesi, Ezgi FM, Boyabat Haber Gazetesi ve A.A. muhabirinin oluşturduğu basın Whatsapp grubuna, MEB eğitim kurumunda çalışan bir öğretmen, AKP ilçe başkanlığından bir görevli ve ilçede korsan olarak ticari faaliyet gösteren basın yayınla alakası olmayan bir şahsı WhatsApp grubuna ekledi. Kaymakamlık bu davranışıyla gayriresmi korsan şahısları, resmi basın yayın kuruluşlarıyla, eş değerde tuttu.

Birde madem Kaymakamlık olarak korsana destek oluyorsunuz, biz hatırlatalım, diğer basın kuruluşlarından arakladığı haberlerle habercilik yapan boyabatmanşet'i eklemeyi unutmuşsunuz.

Boyabat Kaymakamlığı, T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından uluslararası basın kartı sahibi olan basın mensuplarını ise ekleme ihtiyacı bile duymadı.

Ülkemizde bir çok konuda korsan ile mücadele yapılırken, telif hakları, ajans haber ücretleri ve sayılamayacak masraflarla ayakta durmaya çalışan basın kuruluşları karşısında, Boyabat Kaymakamlığı suç işleyen bu kişi veya kişiler hakkında işlem yapması gerekirken veya işlem yapılması için yetkili kurumlara talimat vermesi gerekirken, onlarla iletişimde bulunması ve resmi basın yayın kuruluşlarıyla aynı eş değerde tutması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Çalıştığı kurumu adeta keyfi hareketleriyle dizayn etmeye çalışanlar, basın yayın kuruluşlarıyla sosyal medyayı ayırt edemeyen veya algılayamayan kadroya, Boyabat Kaymakamlığı veya üst makamlar müdahale ederek çeki düzen verecek mi? Korsanlar hakkında işlem başlatacaklar mı? Basına karşı aynı tutum sergilenmeye devam edecek mi?

Basın, ‪“Gidemediğimiz yer bizim değildir.“

Basın kuruluşlarından makama gelen bir yetkiliyi bekleme yerini tarif eden özel kalemden çıkaran bir görevli ve sosyal medya ile basını ayırt edemeyecek bir yetkili ile bir ilçenin nasıl idare edilebileceği gerçeği ortadadır. Basın yayın kuruluşları temsilcileri halkı temsilen bu makamlara gelirler, onları küçük dünyası yoktur. Basın ve yayın kuruluşları devlet ile halk arasında köprüdür. Basın yayın görevlileri makamda, makamda yapacakları görüşme için sıralarını nerede bekleyeceklerini bilirler. Onlara bekleyecekleri yeri göstermek kimsenin haddine değildir. Sizler tüm resmi basın ve yayın kuruluşlarınız yasalara göre bilgilendirmek zorundasınız. Bu kuruluşlara yetkiyi Cumhurbaşkanlığı ve RTÜK vermiştir. Vermediğiniz bilgiler hafife aldığınız basın yayın kuruluşları değil, Cumhurbaşkanlığı makamı ve RTÜK dür. Basın ve yayın kuruluşları keyfi bilgi vermemekle halkın haber alma özgürlüğüne kısıtlama getirmek ve keyfi engel olmaktır.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

80 İhtilali ve Kays Parmaksız…


Sizce Ne Yapmalı...


Öncelik ekonomide


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

66077


Tasarım:DtGaNi