Yayın Tarihi:13 11 2023 12:42(2011)

Boyabat Belediyesi ve Boyabat Kaderine Terk Edilmemelidir

31 Mart 2024 ceçimlerine aylar kala birileri sosyal medya hesaplarından aday adaylıklarını açıklarken, birilerinin de suskunlukları devam ediyor.

Milliyetçi Hareket Partisi yönetimi Meftun Çağlar ile seçime girmeyi hedeflerken, Şükrü Kaya sosyal medya hesabında bende varım aday adayıyım açıklaması yapıyor. Ama kimilerine göre, Boyabat’ta Milliyetçi Hareket Partisi'nin, Ak Parti ile ittifak kurarak Boyabat’ta aday çıkarmayacağı söyleniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi her zamanki gibi sessiz. İYİ Parti'de ise her ne kadar Adem Işık aday adayıyım sinyalini verse de son anda durum değişebilir. İYİ Parti'de adayın kim olacağı, Ak Parti'nin adayına bağlı görülüyor.

Başkan Coşar, “Beni şu göreve getirin demedim”

Her ne kadar Hüseyin Coşar aday adaylık açıklamasını yapsa da, herkesin adayı mı sorusu akıllarda şüphe uyandırıyor.. Aday adaylığını açıklarken kullandığı cümleolan; “Ben hayatımda makama, paraya ve buna benzer hiçbir şeyde ihtirasım olmadı. Beni şu göreve getirin demedim” cümlesi Ak Partiye karşı sert bir mesaj mı?

Ak Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise şimdilik Ankara’dan, Boyabat’ı değerlendiriyor. Çünkü Boyabat rutin belediyecilik istemiyor, Boyabat hizmet bekliyor.

Birileri Hüseyin Coşar’ı ön plana atmaya çalışsada vekil Nazım Maviş bu sefer işi sıkı tutuyor, sıkı düşünüyor. Vekil Maviş’in Boyabat’ı, Durağan’ı ve Saraydüzü’nü kaybetmemesi gerektiğinin farkında. Vekil Maviş için en sıkıntılı ilçe ise Boyabat. Skandallar ilçesi haline gelen Botabat'ta, geçmişte Ak Parti ilçe başkanlığı ve Boyabat Belediyesi'nde yaşanan olumsuzluklar vekil Nazım Maviş’i oldukça tedirgin ediyor. Vekil Nazım Maviş bu konuda haksızda sayılmaz.

Boyabat’ta Ak Parti karşısına çıkabilecek çok güçlü adaylar, kadrolar ve gruplar bulunuyor. Bunlar azımsanacak rakamlar değil. Ak Parti karşıtı 6 ila 7 bin kişiye karşılık gelen bir seçmen topluluğu bulunuyor. Bu durum seçimin az bir farkla Ak Parti'nin kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle vekil Nazım Maviş güçlü bir adayla ve arkasında güçlü bir kadroyla gelecek adaya evet demesi gerekiyor.

Sahada kendilerini aday adayı olarak gösterenlerin bazıları ise  Ak Parti oyu ile belediye başkanı olma hevesindeler. Ayrıca önce aday adayı olup, sonra çekilerek, karşılığında çıkar elde etmek isteyenler, aday olamayacaklarını kendileri de biliyor. O ardaşların dertleri başka ama, Nazım Maviş o golü yemez. Vekil Nazım Maviş gözünün kestirdiği 1 veya 2 isim olduğu parti içinde tahmin ediliyor. Ama birileri bu isimlerin aday olmasından korkuyor. Ortada bilinmeyen bir gerçek var. Teklif vekilden mi, yoksa bu isimlerden mi gidecek? Çünkü, bu isimlerin ranta ihtiyaçları yok. Eğitim düzeyleri yüksek, bürokrasiyi çok iyi biliyorlar.

Bunlar Göz Ardı Edilmemelidir

Belediye başkanları o ilin veya ilçenin geleceğine yön veren, bir ilçenin ekonomik, kültürel, eğitim, şehircilik, ulaşım, sağlık gibi bir çok alanda yön veren bir kişi olması gerekir. Tüm partilerin çıkaracakları veya destek verecekleri aday bu kriterlere uyabilmelidir. Boyabat artık kaybetmesi gerek bir ilçe değil, bunlar göz ardı edilmemelidir.

Boyabat gibi bir ilçeye belediye başkanı olmanın kriterleri, sorumluluğuna bakan yok. Sanki, Boyabat Belediyesi ali babanın çiftliği, Boyabat’ta belediyecilik öyle bir hal aldı. Öyle basite getirildi. Aynaya bakmadan meydana atlayanlar var. Bu iş bu kadar basit mi?

Boyabat Belediye başkanı olmak. Boyabat belediye meclis üyesi olmak. İl genel meclis üyesi olmak ilçelerimize hizmetin temel üssünü oluşturuyor. Son 10 yıldır ne yapıldı. Biten bir hizmet söyleyin. Fakat yaşananlara bakın. Utanç tablosu. Sayın vekil kusura bakmayın ama başınızı iki elinizin arasına mutlaka alınız. Boyabat Ak Parti teşkilatında yaşananları, Boyabat Belediyesi'nde yaşananları bir düşünün, zannetmeyin kimse bir şey bilmiyor. Halk her şeyin farkında ve herkes her şeyi biliyor.

Milletvekili sayın Nazım Maviş’in bu konuda bu sefer çok tutarlı gittiği görülüyor. Zaman daraldıkça karar vereceği bir ismin daha ortaya çıkamadığı ama bir an önce karar verilmesi gerektiği de bir gerçeğinin de farkında. Belki de kendisi1 veya 2 isimi son dakikaya bırakmış olamaz mı?

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
28. Yorum: haso ağa 19 11 2023 11:20
17 numaralı arkadaşım bu saydıklarını kimler yapmış bir araştır hangisi belediye parasıyla yapıldı ayakta zoka gibi uyuma bilip bilmeden de yazıp algı yaratma bir tanesi belediyenin parasıyla yapılmadı

27. Yorum: ütopya 16 11 2023 22:07
bı fentestik yatırımda ben oneremde tam olsun efsane yatirmlara seyir tepesiyle kuleyi teleferikle bağlayalım çayımızı yudumlar bı oraya bı buraya gider geliriz seyrederiz boyvati yukardan

26. Yorum: boşa giden paralar 16 11 2023 22:03
hayal ürünü yok kule yok seyir terası vs vs las vegasmi burası ya boşa atılan trilyonlar boşa giden yıllar boyabat gerçeği bu eski başkan ve işten anlamayan avanesinin yediği haltlar bunlar

25. Yorum: son koz 16 11 2023 14:35
akp nın son kozu coşardır , şayet aday yapılmaz ıse oy kaybı surer beledıye de elden gıder demedı demeyın

24. Yorum: kule 16 11 2023 10:39
nankör diye yazan arkadaş, kuleden de bahsetsene, kuleyi niye yazmadın? bugünün parasıyla kaç milyon çöpe gitti? sakın işletilecek, faydalı bir yatırım haline gelecek deme, belediye orayı ucuz bir kira ile verse bile asla işlemez. zaten baştan yanlış düşünülüp yapılmış bir şey. her yere kule yapılmaz. boyabat ta kuleden seyredilecek bir şey yok.

23. Yorum: karar 16 11 2023 10:11
boyabat halkı bu secımde rantamı eğlenceyemı yoksa adam gıbı sorunların çözümünemı oy vercek onu göreceğiz olay bu

22. Yorum: evet 16 11 2023 09:50
ey boyabat halkı. chp zihniyeti kimi istemiyorsa onu başkan yapın. çünkü bu zihniyetin akılla pek bağı yok. vatana millete menfaati olan bir şeyi hiç istedikleri görülmemiştir... her olaya böyle bakıp doğruyu bulabilirsiniz

21. Yorum: vatandaş 16 11 2023 03:10
akp ve mhp karşılıklı konuşarak bu seçimde mhp den iyi bir aday çıkararak seçime girmeli aksi halde iyi parti kazabilir.benden söylemesi.boyabatın yeni bir yönetim sistemine ihtiyacı var.

20. Yorum: birisi 16 11 2023 00:21
bir yorumcu yapılanları saymış. bu arada kuleyi de unutmus yahut kule fiyasko ile sonuçlandığı için onu yazamamis. yapılan bir şey, bir eser evsafina göre millete hizmet olarak, yaşantılarında rahatlık olarak yansır, refah seviyesini arttırır, bakış açısını değiştirir, ufkunu genişletir. kültür merkezi ile kültürümüz artıyor mu? ne yapıldı ne yapılıyor? yapılış amacına uygun olarak kullanım sıklığı nedir?proje nasıl bir mantıkla çizilmişse en az önümüzdeki 50 yıla hitap edecek koskoca bir bina yapıldığı halde içine küçük bir düğün salonu yapılması, vatandaş için piyasadaki fahiş kira bedelleri karşısında alternatif olamaması hangi akılla izah edilebilir. beton ekonomisi anlayışı ile boş bina yapmaktan başka bir icraat var mı?

19. Yorum: özel hayat 15 11 2023 22:20
siyasette özel hayata dikkat etceksin etmezsen gidersin bu kadar basit bu dünya dada boyke o yüzden adaylar içinde en uygunu coşar ya o makamlara gelmiycen ya da belalti ve ya başka olaylara karismiycaksin kardesim

18. Yorum: halklar 15 11 2023 21:54
coşar hocamız çöp işini aspesli şu işini çözsün bunlar bile yeter eminizki rahat çözer başkan cosar

17. Yorum: nankör 15 11 2023 16:47
son 10 yılda ne yapıldı diyen nankördür. belediye hizmet binası. kültür merkezi. mezarlıklar müdürlüğü. kasaplar çarşısı. yusuf eski konağı ve orhan erol konağının alınması. yeni hayvan pazarı. hayvan barınağı. müze. orta çarşının restorasyonu. parkların yenilenmesi. coşarda gitti motorcuya sattı. işinize bakın.

16. Yorum: alamanyalu nuri 15 11 2023 15:32
tek çare coşardır coşar.fazla lafa lüzüm yok.

15. Yorum: halk 15 11 2023 14:50
boyabat çöplüğü boyabatı zehirliyor kimsenin umrunda değil.

14. Yorum: mhpli 14 11 2023 20:21
coşar aday gösterilirse kazanma şansımız zayıf aksi halde kim çıkarsa çıksın hele şaibeli isimler çıkarsa ezer geçeriz meftun cagkarla alırız seçimi çoluk çocuk diğer adaylar

13. Yorum: sevki 14 11 2023 18:32
belediye cok temiz diyenlere sesleniyorum ya siz belediyenin yalakalarisiniz ya da onlarla menfaat iliskileriniz var. ben bu belediye ile is yapmis olan cok insan taniyorum ve hicbiri de memnun degil. belediye daha borcunu bile odeyemiyor bu insanlara ustunde vergide kacakcilik yapiyorlar hemde akla zarar bir sekilde. bunlari ispatlamakla yukumlu olanlar mufettisler ve gazetecilerdir. bu belediyede adam diye hitap edilecek biri yok. hepsi birbirine odul veriyor ve disaridan birilerinin gelip kendi cikarlarina ters dusecek adamlari istemiyorlar. balik bastan kokarmis. belediye'deki sorumsuzluklarin ve cahilliklerin haddi hesabi yok. bu onumuzdeki secimde boyabat akp belediyesinden kim aday olursa olsun oyumuzu kesinlikle bu sozde muslumanlara vermeyecegiz.

12. Yorum: analiz 14 11 2023 13:11
baştan sona tam dönem görev yapmadıktan sonra kimin nasıl olduğu konusunda kesin hüküm verilemez. mevcut başkan bir ara dönem görevi yapmaktadır. ileride seçim de olacağı aşikar olduğundan yeniden aday gösterilmek için farklı profilde görülebilir. emanetçi dönem görevi illa gösterge değildir.
onun için ihtiyatlı bakmak gerekir. aynı şekilde de devam edebilir. siyasi geçmişe yönelik hafızalarımız bu ifade etmeye çalıştığım konuda birçok kişi hakkında hayal kırıklıkları ile doludur.

11. Yorum: hava guzel 14 11 2023 12:18
coşarın bşk olmasıyla ilçe bşk.değerlı kardeşimiz kadir beyınde bşk oluşu ve yonetım akp yı fırtınadan kurtarmıştır bu başkanlar ve yonetımle secıme gırıp devam etmek il tşk ve de vekılın yapacagı en stratejık karardır başka soze gerek te yok zaten anlayan anlamıştır.

10. Yorum: genel seçım 14 11 2023 12:04
boyabat sonsuza kadar akp ye oy vermez kardeşim-hele bu olaylardan sonra ancak ve ancak coşar ıle çıkarsa bu secımı alır -aksı takdırde mhp alabılır.

9. Yorum: rezıllık 14 11 2023 10:45
akp son vırajda adaylar aday adayları oncekı donem bşk.ilçe bşk.bırcok teşkılat uyesı vsvs hep belaltı olayla patladılar dusunmeye gerek bıle yok tek elındekı sılah coşar varsa başkası cıkarsınlar ama yok yok yok!!!!!!!

8. Yorum: kader 13 11 2023 21:39
boyabat kaderine terk edilmiyor tam aksine hiç olmadığı kadar emin ellerde coşar ile en azından koyduğu bu tarz ile beş yıl güvenli ellerde ins

7. Yorum: no risk 13 11 2023 20:24
vekil risk almaz alma luksude kalmadı cosarla seçime girer

6. Yorum: gokkurt 13 11 2023 19:48
derman coşar lami çimi yok tek saibesiz aday o kadar

5. Yorum: dogrular 13 11 2023 15:52
yazar akp ilçe bşk-akp beledıyesınde oncekı donem yaşananları yazmış-şuan çok temız bır yonetım vede beledıye bşk.var durum buyken coşardan başka aday aramaya vekılın ıstegı ve gerek oldugunu sanmıyorum.en azından aklı selım davranış budur!!!!!!!!!!!!

4. Yorum: tarıf 13 11 2023 13:36
yazar yazıda aslında en uygun adayın coşar oldugu gerçegını yazmış tebrıkler

3. Yorum: boyabatlı 57 13 11 2023 13:21
boyabat ta her ne olursa olsun açlıktan ölseler bile ak partiden başka partiye kimse oy vermiyor neden acaba ? emekli geçinemiyorum diyor sorun inanmazsanız oy nereye ak partiye niye diye soruyorum. başka nereye veriyim diyor anket yapın göreceksiniz aynı çıkacak.

2. Yorum: adayyyyyyyy 13 11 2023 13:11
vekılın aday aradıgı vs yok-ayrıca oncekı donemden guzel hızmetlerde oldu şefık başkanın yaptıgı en muhteşem hızmet doğalgaz olayıdır sezarın hakkı sezara!!!!!!!!!!

1. Yorum: yalanlar yalanlar 13 11 2023 12:55
yorum: yalanlar yalanlar 13 11 2023 12:28
yıllarca akp ıktıdarına oy verenler şunu savundu yıyorlar ama yapıyorlar ya arkadaş boyle sacma mantık olurmu yemeden yapacklar kımın malını yıyorlar yetımın malını , coşar yemeden hızmet yapacak tek ınsan ona göre karar versın boyabat halkı---


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

80 İhtilali ve Kays Parmaksız…


Sizce Ne Yapmalı...


Öncelik ekonomide


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

70362


Tasarım:DtGaNi