Yayın Tarihi:15 07 2026 11:52(100)

Boyabat Kalesi’nde Yangın

Boyabat Kalesi eteklerinde 13 Temmuz 2026 Pazartesi günü akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen bir nedenle ot yangını çıktı.

Kalenin hemen alt kısmında, halk arasında Kertil olarak adlandırılan bölgenin üst tarafındaki kayaların altında kuru otların tutuşmasıyla başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Kaleden yükselen alevler ve yoğun duman, Boyabat’ın birçok mahallesinden net bir şekilde görüldü. Manzarayı gören vatandaşlar durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi.

İhbar üzerine Boyabat Belediyesi İtfaiye ekipleri adeta alarma geçerek kısa sürede olay yerine intikal etti. Yangının kalenin hemen yanındaki çamlık alana ve ağaçlara sıçrama riskine karşı ekipler yoğun bir çaba sarf etti.

Hızlı ve profesyonel müdahale sayesinde yangın, çevredeki çam ağaçlarına zarar vermeden kontrol altına alınarak söndürüldü. Ekipler bölgede uzun süre soğutma çalışması gerçekleştirdi.

Son günlerde Boyabat genelinde ardı ardına yaşanan ot yangınları, ilçe kamuoyunda da şaşkınlık ve endişeyle karşılanıyor. Vatandaşlar, tarihi kalenin eteklerinde ve yeşil alanlarda çıkan bu yangınların nedenine dair kafalarında soru işaretleri bırakıyor.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Zamanın Durduğu Gece


Boyabat Gazetesi 21. Yaşında


2026 Yılı Temmuz Ayı Nöbetçi Eczane Listesi


Gazeteci Turan Aslan'dan bayram mesajı..


Boyabat'ın Geleceği Satılık Değildir!


İlçemiz Belediyesi, akıllı su sayacı uygulamasına geçmek istiyor


Beko Eleman Aranıyor


Orucu Bozan 10 "Yemek"


2026- 1447 Boyabat Ramazan İmsakiyesi


Tuz Kokmuş Bir Kere, Kırklasan Nafile…..


Boyabat'ın 2025 yılı nüfusu belli oldu


Kalebağı'ndan Sonbahar Fotoğrafları


2024 Boyabat Yerel Seçimleri Mahalle Bazında Sonuçlar


Boyabat Dörtyol'dan Kar Manzaraları-22 Şubat 2025


Emekliler Yılı...


Medya, Tüketim ve Mutluluk


Mutlu Yıllar


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Temmuz ayı ziyaretci sayısı:

342924


Tasarım:DtGaNi