Bayram sabahı

Merhum Ömer Nasuhi Bilmen’in “Büyük İslâm İlmihali” kütüphanemizin önemli eserlerinden biridir. Bu kitapta bayramlar ile alakalı şu bilgiler yer alır: “Bayram, bir neş’e ve sevinç günü demektir. Arapçası “Îyd”dir. Çoğulu “A’yad” gelir. Bayram tebriklerine “Ta’yîd”, bayramlaşmaya da “Muayede” denir.

Bayram sevinci

İlk teravih ilk sahur diyerek başladığımız Ramazan ayının son teravih namazını kılacağız Çarşamba günü; ertesi gün yani Perşembe günü de son iftarını yapacağız.

Kadir Gecesi

Rahmeti, mağfireti ve bereketiyle hayatımızı kuşatan mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz.

Felâha doğru adım adım

Ramazan ayının ilk 20 gününü geride bıraktık. Son haftasına girmek üzereyiz.

Üçlü Filtre Testi

İnsanlar gerçek bilgi sahibi olmadığı bir konuyu başkalarına neden aktarma, söyleme ya da anlatma ihtiyacı hisseder?

Manevi eğitim ayı

“İslâm Ansiklopedisi”, Diyanet İşleri Başkanlığı’mızın önemli yayınlarından biri olduğunu sanırım söylememe gerek yoktur. Okuyanlar bilir; son derece bilgilendirici ve zengin bir içeriğe sahiptir.

Oruç bir çağrıdır!

Oruç iklimine gireli bugün dokuz gün oldu. Anlayacağınız Ramazan ayının bir haftası geride kaldı. Rahmet ve bereket yağıyor üzerimize. Gönüllerimizi ferahlatıyor…

Ramazan ayı, oruç ve du’â

Onbir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif başladı. Nice hayır ve hasenat sağanak şeklinde gökten üzerimize yağıyor. Ilık ılık esen bir rüzgârdır Ramazan. Rahmetiyle geldi. Topraklarımızda bolluk, bereket olur inşallah.

Eski ramazanlara özlem

Mübarek üç ayların sonuncusu, onbir ayın sultanı Ramazan ayı perşembe günü başladı. Bugün ikinci günü ramazanın…

Ramazan ve dayanışma

Başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ebedi kurtuluşun müjdecisi Ramazan ayına yaklaşmanın heyecanı içerisindeyiz. İlk teravihe, ilk sahura saatler kaldı.

Şehirler de ölür!

İnsanoğlunu yoktan var eden Allah-ü Teâlâ (CC) ölümü de yaratmıştır. Ölüm, günü ve saati geldiğinde kapıyı çalacaktır. Yaratılmış her bir canlı o gün, o saatte ruhunu teslim edecek, ebedi yolculuğa çıkarılacaktır. Sevdiği ne varsa geride bırakılarak… Süleyman’a kalmayan dünya kime kalabilir ki…

Yaşlanan nüfus bakıma muhtaç (2)

Ülkelerdeki nüfus sayısının artı ve eksi yönde değişikliğe uğramasının çeşitli nedenleri vardır. Bu nedenler arasında doğum, ölüm, yaşlanma, sağlık, ekonomi, savaş, göç, evlenme-boşanma, sosyal hayat gibi konular gelmektedir.

Yaşlanan nüfus bakıma muhtaç (1)

Bir önemli gün daha geldi ve geçti. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dünyada ve ülkemizde bir dizi etkinliklerle kutlandı. Gerçekleştirilen organizasyonlarda kadınların eğimde, sporda, kültürde, sanatta, siyasette, sosyalleşmede ve iş dünyasındaki yerine ve önemine dikkat çekilmeye çalışıldı.

Sesimizi duyan var mı?

Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olağan genel seçim tarihini biraz öne çekecek ve Cumhurbaşkanlığı ile Milletvekilliği Genel Seçimlerinin 14 Mayıs’ta yapılması kararını alacak.

Deprem bilinci

İstanbul’umuzun eski belediye başkanı, rahmetli Kadir Topbaş, 2004 yılı yerel seçimlerinde belediye başkanı adayı olduğunda geleceğe dönük projeleri hakkında TV programlarında yaptığı konuşmalarda İstanbul’u yıkarak güzelleştireceklerini sık sık söylerdi. Bu söz o yıllarda kentin dönüşümü için çok önemliydi ve beni çok umutlandırmıştı.

Kesintisiz iletişim

Deprem ve benzeri doğal afetlerde toplumun haber alma ihtiyacı artmaktadır. İnsanlar ilk olarak aile fertleri ve yakın akrabalarından haber almak, durumlarını öğrenmek istiyorlar. İletişim aracı olarak da ilk akla gelen ve kullanılan da cep telefonları oluyor. TV, radyo ve gazeteler ondan sonra geliyor.

İmtihan dünyası

Hayat beşikten mezara varıncaya kadar küçük ya da büyük imtihanlarla dolu. Sınavların daha büyüğü ise ondan sonra başlayacak.

Önce tedbir

Asrın felaketini yaşadık, milletçe kahrolduk. Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen şiddeti yüksek, yıkıcı kapsayıcılığı yaygın 11 şehrimizde deyim yerindeyse taş taş üstünde kalmadı, çoğu binalar yıkıldı, yıkılmayanlar da harap oldu.

Deprem bizim gerçeğimiz

6 Şubat pazartesi günü yakın tarihimizde eşi benzeri görülmemiş iki büyük depremle sarsıldık. Büyük bir felaket yaşadık. 35 bin vatandaşımızı kaybettik. Kahrolduk, yaralar sarılmaya başlandıysa da depremzedelerle beraber acılar içerisinde yüreğimiz yanıyor.

Gün, omuz omuza verme günüdür!

Kahramanmaraş'ta gün içinde art arda gerçekleşen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından geçen yedi günde toplam 2 binin üzerinde artçı deprem meydana geldi. Depremin etkilediği, on ilin bulunduğu bölge durmadan sallanıyor. Uzmanlar bir yıl boyunca artçı depremlerin süreceğini ileri sürüyor.

Umut var!

Kahramanmaraş merkezli iki deprem peş peşe geldi. Güneydoğu ve Doğu’da art arda meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler koca bir bölgeyi yerle bir etti.

Birlikte aşacağız

Onbinlerce vatandaşımız gecenin ilerlemiş bir vaktinde depremle uyandı.

Yeni Yıl, Yeni Umut

Yeni yıl yaklaşırken çoğumuz Yeni Yıl'a yeni bir başlangıç yapmak için yeni kararlar alırız. Yeni Yıl'da o aldığımız kararları uygulamamak için de çeşitli mazeretler ileri süreriz.

Yeni Yıl, eski kutlamalar

Yeni miladi bir yılın arifesindeyiz. 2022 yılı hazırlıklarını tamamladı, yola çıktı çıkacak. 2023 ise kapının eşiğinde. Hanelere girip merhaba demesine çok çok az bir süre kaldı.

Yazmak zor!

İnsan hayata merhaba dediği andan itibaren, doğasında var olduğundan, birçok şeyi aşama aşama ya da deneme yanılma metoduyla öğreniyor.

Boyabat Panayırı-2

Boyabat Belediyesi’nin ev sahipliğinde geleneksel olarak her yıl Ekim ayında düzenlenen panayırla ilgili resmi web sitesinde yer alan şu bilgilere, önceki yazımızda bıraktığımız yerden, devam ediyoruz.

Boyabat Panayırı-1

Tarihi Boyabat Panayırı her yıl olduğu gibi bu sene de davul zurna gösterisiyle başladı. Her yıl Ekim ayının ikinci haftası Çarşamba günü açılışı yapılan panayır 10 gün süreyle devam ediyor. Bin yıllık mazisi olan panayıra şehir dışından çok sayıda esnaf geliyor.

Ekim'in rengi kahverengi

Sarı yaz geldi, geçti.
Sonbahar mevsiminin ikinci ayı Ekim'e girdik.

Yeni bir anlatım dili

Camiler, cum’a ve bayram namazları başta olmak üzere toplu ibadetlerin yapıldığı en güzel, insana huzur veren kutsal mekânlardır. Bu mekânlar, kutsallığını ve önemini Allah’ın evi olmasından ve kıblemiz olan Kabe'nin şubesi olarak değerlendirilmesinden almaktadır.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

"Camiler ve Din Görevlileri Haftası" her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın öncülüğünde tüm il ve ilçelerde müftülükler tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Boyabat AK Parti'de Adaylık Yarışı!


Soru Işaretleri İle Dolu Seçim...


Gün gelir değişimde değişir


Kılıçdaroğlu, hırsızlık, yolsuzluk mu yaptı ki istifa etsin?


Crystal Bistro'da odun ateşinde nefis lahmacun ve pide


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı 19 Mayıs Mesajı


2023 Boyabat Cumhurbaşk. 1. Tur Seçimi Sonucu (14 Mayıs 2023)


Memleket İsterim


57. Piyade Alayı


Bayram sabahı


Sallım Çorba


Dil Neyi Çok Anarsa Baş da Orada Sabit Olur….


2023 - 1444 Ramazan İmsakiyesi


Boyabat'ın 2022 yılı nüfusu belli oldu


Rıza Mor'u Aramızdan Ayrılışının 7. Yılında Rahmetle Anıyoruz


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Papaz Eriği


Davulcunun Kefen Parası


Mutlu Eğitim


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Anlayamadıklarım


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Haziran ayı ziyaretci sayısı:

85855


Tasarım:DtGaNi