Yayın Tarihi:12 06 2021 22:31(2206)

AyaSOFYA - Hafız

Şu günlerde halk tenis maçı izler gibi bir oyana bakıyor, bir bu yana. Çünkü gündem o kadar hızlı değişiyor ki anlatmak bile neredeyse mümkün değil. Bir önce ki yazımı okuma oranı o kadar düştü ki. Neden diye merak ettim ama merakım kısa sürede gitti. Çünkü millet okumuyor video izliyormuş.

Mafya lideri olduğu söylenen Sedat Peker’in videoları hakkında konuşması ve gereğinin yapması, harekete geçmesi gerekenler maalesef susuyorlar. Bırakın susmayı halkın dikkatini başka yöne çekmeye çalışıyorlar.

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak girişiminden on beş gün kadar sonra yazmış olduğum yazımın bir paragrafı aynen şöyle idi.

“Daha dün Atatürk ismini bile birçok yerden silmeye çalışan, 23 Nisan, 19 Mayıs, 30 Ağustos, 29 Ekim gibi milli günlerimiz de hastalanan, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlara iki ayyaş diyen, Atatürk'ün EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR sözünü EGEMENLİK MİLLETİNDİR diyerek değiştirenlerin bugün yapılanlardan kuşkuluyum.”

Bu yazımdan sonra ne mi oldu? DARBE VE KÖTÜ KOKULAR başlıklı bu yazım nedeniyle gazeteden kovuldum. Şimdiyse doğru veya yanlış, araştırılması gereken, seri halinde yayınlanan o videolarda o kadar çok suç unsuru var ki ama sesini çıkaran yok. Benim o yazdıklarımı suç olarak görenler videolarda ki suç oğlu suçları nedense görmüyorlar. Gündemi değiştirmeye, halkın gözünden kaçırmaya çalışıyorlar.

Gündem o kadar çok değişiyor, ya da değiştirilmeye çalışılıyor ki. Bunlardan bir tanesi devlet erkanı önünde oldu. Bu Cumhuriyeti kurana Atatürk’e hakaret edildi. Birileri konuşuyor ama konuşması ve gereğini yapması gerekenler yine susuyor.

Videolarla ilgili olarak bende susup, Atatürk ile ilgili okuduğum, duyduğum bazı konuları yaşananları paylaşacağım.

Atatürk, Enver Paşa tarafından Sofya’ya askeri ateşe olarak gönderilir. Bir pastanede kahvaltı yaparken pastane çalışanları ile bir köylünün arasında geçen münakaşayı sonuna kadar izler. Köylüyü pastaneye almak istemezler. Köylü sattığınız her şeyi ben yetiştiriyorum der ve kahvaltısını yapar, ücretini öder çıkar gider.

Yaşananları sonuna kadar izler ve not defterine şu notu düşer. “Bir gün benim köylüm de bu köylü gibi olursa millet olduk demektir” der ve ekler. “KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR”

Ateşe olarak gittiği o günlerde İstanbul’dan üç şey ister. İstedikleri çalışma masası, bir sandalye ve bir de seccadeyedir.

15 Ekim 1920 de Mehmet Akif Ersoy’un yolu Çankırı’ya düşer ve orada bir konuşma yapar. “Aylardan beri Cuma namazını İstanbul ve civarında kılamadım. Çünkü o yörelerde küffar bayrağı dalgalanıyordu. O bayrağın altında kafirin kölesi idik. Küffar bayrağı altında halifelik de kuru bir sözden ibarettir…

Küffarın köleliğini kabul etmeyip hürriyeti için cihad açan Kemal Paşa etrafında toplanınız” der.

Bundan 40-45 yıl kadar önce yaşanan başka bir olay. Bulgaristan da Türk asıllı Hafız isimli askere komutanı isminin anlamını sorar. Başka bir Bulgar komutan gülerek istersen ben söyleyeyim der ve hafızın anlamını açıklar. Sen nereden biliyorsun sorusuna cevabı şu olur. “İstanbul da iki yıl imamlık yaptım der” Yani Bulgar ajan bize imamlık yapmış.

Günümüzde yaşananları, Atatürk’e yapılan hakaretleri duyunca insan ister istemez şu soruyu sormak zorunda kalıyor. Ayasofya Camiinde (19.11.1936 tarihli tapuda da Ayasofyayı Kebir Cami diye yazıyor.) devlet erkanı önünde hutbeyi okuyan, ya da hutbeyi yazan HAFIZ olabilir mi?

Yoksa bu güzel vatanı bizlere emanet eden, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’e hakaret etmezler diye düşünüyorum.

Boş çuval dik durmaz, okumayan da boş çuval gibidir.


NOT: Her türlü eleştiriyi saygı ile karşılıyorum ama hakaret olmaması kaydı ile. Geçenlerde biri bana “sizin duanız kabul olsaydı gökten kemik yağardı” demiş. O arkadaşa da kızmıyorum. Çünkü onun gibi kişileri adam yerine koyup arkadaş olarak kabul etmişim. Suç benim.

Mustafa Gürleyen (12.06.2021)

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

216511


Tasarım:DtGaNi