Yayın Tarihi:11 02 2022 21:07(1331)

Atatürk'le Derdi Olanlar; “ATATÜRK TÜRKİYE”dir

Erdoğan Erkaymaz

Samsun’un İlkadım ilçesi kale mahallesindeki Atatürk Anıtı, 2 kişinin saldırısına uğradı. Bilinmelidir ki; İki tane değil milyon tane hain gelse ne o heykeli ne bu ülkenin kurucusuna minneti yıkabilir. O’nunla savaşıpta kazanan kimse olmadı… Ne yerli, nede yabancı. Bu hainler Cumhuriyetimizin kıymetini asla anlayamadılar. Zihnen kölelerin algısında özgürlük yoktur. Biat isterler, Kumluk isterler, biri kafalarına vurup yönetsin isterler… Ömrünü cephelerde harcayan, bu ülkeye baharı gösteren mavi gözlü dev adamı anlayamazlar o ölümsüzdür. Bilinmelidir ki Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetimiz gibi kırmızı çizgimizdir.

Atatürk’e saldırmak için kullanılan en önemli argüman, Atatürk’ün “dinsiz” olduğu ve “dindarlara baskı yaptığı” yalanıdır. Yokluk ve yoksulluk içinde ki bir toplumla önce emperyalistleri dize getiren sonra da çağdaş bir ulus yaratan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inancı “onunla Allah arasında” kalması düşüncesidir. Yaşamının hiçbir döneminde hiçbir dine veya hiçbir din mensubuna kötü gözle bakmadığı, hangi dinden olursa olsun bütün dindarlara saygıyla yaklaştığı görülecektir. “Her türlü düşünceye ve inanışa saygılıyız” diyerek lailklik ilkesini hayata geçirmiştir.

Atatürk 7 yaşında annesinin isteğiyle Kuran-ı Kerim’i hatmetmiş, 8 yaşında Kuran’ın hepsini ezbere okuyabilir duruma gelmiştir. Çanakkale savaşı yıllarında yakın dostlarına yazdığı mektuplarda Allah’a olan inancını dile getirmiş ve “Allah’ın inayeti sayesinde” bu savaşı kazanacaklarını belirtmiştir. Atatürk çevresinde ibadetlerini yapan,  namazını kılan, herkese çok saygılı davranmıştır. Ulusal Kurtuluş Savaşı sırasında tuttuğu notları arasında zaman zaman hafız çağırıp Kuran okuttuğunu yazmıştır. Çanakkale Şehitleri için her yıl Çanakkale Mehmet Çavuş abidesi önünde mevlit okutmuştur. (Kaynak Sinan Meydan)

Dinciler hiçbir zaman Atatürk’ü sevmediler. Ne müslüman Anadolu halkını bağımsızlığa kavuşturmuş olması, ne İslam dünyasına öncülük edecek çağdaş bir Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş olması, ne İslam dininin gecikmiş değişim ve çağa ayak uydurma sorunlarını çözmüş olması… Hiçbir katkısı onu dincilerin gözünde yüceltemedi. Ama İslam Dünyası’nda sadece devlet adamları arasında değil Müslüman halklar arasında da onun değerini gören, bilen ve onu örnek alan çok kişi oldu. Tabi ülkemizde de Müslümanlığı özümlemiş olanlar, gerçek Dindarlar Atatürk’ün büyüklüğünü ve sadece ülkemizde değil İslam alemine yaptığı hizmetleri de algılamışlardır. Özetle; 600 sene padişah kulu, 300 sene de halife kulu olanlar Cumhuriyet sayesinde Allah’â kul olmayı öğrendiler bu yüzden mi Atatürk’e düşmanlar?

Öyle ilginç ülkeyiz ki; Bu iktidar döneminde stadyumlardan, havaalanlarından atamızın adını sildiler… Oysa tüm dünyanın  örnek aldığı ender liderlerden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sahip olduğumuz için çok şanslıyız. Siz kabullenmeseniz bile Atatürk adıyla karşılaşabileceğimiz dünya da o kadar çok yer var ki; Belçika (Cheratte kasabasında meydan) Bangladesh(Dhaka-Atatürk avenue) Pakistan (İslamobad Atatürk Avenue) İsrail ( Beer Sheva Atatürk Statue) Hollanda ( Amsterdam Atatürk Momument) Yeni Zellanda( Welington Atatürk Monument) Venezuala  ( Caracos Mustafa Kemal Atatürk Heykeli “Küba gezimde gördüm” )  Hollanda ( Oastzoran Atatürk bahçe köyü) Avustralya ( Canberra-Anza) savaş anıtı karşısında Atatürk Anıtı) Romanya ( Bükreş Statuia lui Mustafa Kemal Atatürk ABD ( New Jersey Atatürk parkı) Çekya (Karlovy Voryu Otel “ Gezimde oraya gittim fotoğrafladım” Dünyanın dört bir tarafında isminin verildiği, heykelinin dikildiği 35 yer vardır.

Atamıza ihanet edenler öğrensin UNESCO Atatürk’ü şöyle tarif etti; “ Uluslar arası anlayış ve barış yolunda çaba göstermiş üstün bir kişi; Olağanüstü devrimler gerçekleştirmiş bir inkılapçı Sömürgecilik ve yayılımcılığa karşı savaşan ilk önder. İnsan haklarına saygılı, Dünya barışının öncüsü bütün yaşamı boyunca insanlar arasında renk, din, ırk, ayrımı gözetmeyen eşsiz bir devlet adamı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu “ UNESCO tarihinde ilk ve tektir hiç negatif çekimser oy yok 152 ülke bu metne imza attı…

Atatürk anıtına urgan bağlayarak yıkmak isteyen zavallı sefil zihniyet şunu unutmamalıdır ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kalbidir, yüreğidir ve hepimizin ortak değeridir, kırmızı çizgimizdir. O aklımızla, yüreğimizle ve ruhumuzda ebediyen var olacaktır. Yapılan tüm alçak provokasyonlar, çirkinlikler ve saygısızlıklar tarihin karanlık sayfalarında hep yerini alacaktır. Ey Atatürk’le derdi olanlar Atatürk Türkiye’dir kırmızı çizgimizdir.

Sevgi ile kalın

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: gurbet kuşu 11 02 2022 22:48
sayın yazar tebrik ederim yazınız güzel lakin atatürkle derdi olan atatürkün kurduğu partide bulunanlar bunlara hdp millet vekili mustafa kemalın itleri
dedi hiç bir atatürkçüden ses çıkmıyor sizde zaman zaman burada yazı yazıyorsunuz köşenizde bu konuya değinmediniz öncelikle atatürkün kurduğu
partiyi atatürk düşmanlarından temizlemek lazım diye düşünüyorum


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

216595


Tasarım:DtGaNi