Yayın Tarihi:18 07 2022 19:41(846)

Neş’eli ve Kederli…

Dokuz günlük Kurban Bayramı tatilinin sona ermesiyle tatilcilerin İstanbul’a dönüş maratonu Cumartesi günü start aldı, Pazar günü gece yarılarına kadar sürdü.

Dönüş yolculuğunda trafik akışı İzmit’te bazı noktalarda durma noktasına geldi. Özellikle sürücüler İstanbul’a yoğun trafik stresi altında giriş yaptı.

Hayat pahalılığı, akaryakıttaki zamlı tarife tatilcilerin seyahatlerini frenlemedi. Şehirlerarası yollarda dinlenme tesisleri, otobüs terminalleri ve havalimanları yolcularla dolup taştı.

Hâlbuki bayram öncesi, yolcuların bilet fiyatlarından, otobüs işletmecilerinin de akaryakıt fiyatları, dolayısıyla giderlerinden yakındığı gözlemlenmiş, ikili görüşmelerde şehirlerarası yolcu hareketliliklerinde önceki yıllardaki yoğunluğun yaşanmama ihtimalin çok yüksek olacağı söylenmişti.

Gurbetçilerin de yurda gelişlerinde hissedilir sayıda haraketlilik oluşturduğu, Edirne'deki sınır kapısından 16 Temmuz tarihinde 35 bin 887 yolcunun geçtiği, bu oranın tarihi bir rekor olduğu bilgisi aktarılıyor.

Medyada yer alan haberlere göre; yurdumuzun önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum'a 9 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca 300 bine yakın araç giriş yapmış. 188 bin olan kentin resmi nüfusu bayram tatilinde yaklaşık 1 milyona ulaşmış. Yerli ve yabancı turistler plajları doldurmuş. Otellerde yüzde 100'e varan doluluk yaşanmış.

Sanırsınız ki ekonomi tıkırında, her şey yolunda. Gerçek yaşam hiçte öyle değil. Gündelik yaşamın ayrılmaz bir parçası olan giyim eşyalarından bir çift çorabın fiyatı da gelen zamlardan nasibini almış, on Türk lirasına yükseltilmiş. Daha düne kadar dört çiftini 10 Türk lirasına alıyordu vatandaş.

Kabul ediyoruz; enflasyon tüm ülkelerin sorunu. Gıda, akaryakıt, enerji, ulaşım, temizlik ürünlerindeki önlenemez yükseliş, mal ve enerji tedarikindeki zorluklar Avrupa’da hükümetlerin dağılmasına, başbakanların istifa etmesine neden oluyor.

Şunu da bilmeliyiz ki; ülkemizdeki kadar Avrupa’nın hiçbir ülkesinde yüzde yüze varan bir enflasyon oranı yok.

Piyasa faizleri, politika faizlerinin önüne geçmiş, dolar kuru ve enflasyonun çarkı bozulmuş, eğri dediğimiz çizgi ha bire yükseğe tırmanıyor. Türk lirası oldukça değer kaybetmiş, alım gücünü yitirmiş. Halkın deyimiyle paramız pul olmuş.

Sadece tatil beldelerinde değil, İstanbul’da da turist hareketliliği var. Çünkü Avrupa Birliği vatandaşları için ülkemiz kaçırılmayacak fırsatlar sunuyor.

Hayat buruda döviz geliri olanlar için çok ucuz. Bu fırsatı kaçırmayan turistlerin gelişiyle Bodrum doldu, belki Fethiye de taşıyordur. Lüks restoranlar, sahiller kalabalık. Televizyonların magazin programları dizi oyuncularının tatildeki keyifli hâllerini yayınlıyor.

Öte yandan sosyal medya hesaplarında adisyon fişlerinin görselleri paylaşılıyor. Fiyatlar bize göre çok uçuk. Bazıları, var ki harcıyorlar.

Çoğumuz arzu ettiğimiz hayatı şu sıralar dilediğimiz gibi yaşayamıyorsak da, herkesin bir şekilde dünya hayatının var olduğunu bilelim: Ama neş’eli, ama kederli…

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: halk 23 07 2022 10:53
artık bırakın şu enflasyonu faizide,şu boyabat çöplüğü boyabatı zehirliyor,b
unu haber yapın inanın hem daha iyi bir iş yapmış olursunuz hemde allah size acayip derecede sevap yazar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

219653


Tasarım:DtGaNi