Yayın Tarihi:21 07 2022 20:49(1574)

Yedinci Yıla Merhaba

Bundan altı yıl önce bu gazetede yazmaya başlamıştım. Daha önce yazmış olduğum gazeteden kovulmadım. Kovulma noktasına geldiğim için kendim ayrıldım ve Boyabat Gazetesi'nde yazmaya başladım.

Değerli dostlar, böylece sizlerle beraber olduğumun altı yılı geride bırakıp yedinci yıla merhaba demiş olduk.

Köşe yazarlığına başlamış olduğum gazetede yazılarımı kendim yayınlıyordum. Fetö darbe girişimi sonunda darbe ilgili yazmış olduğum yazıyı yayımladım. Bir saat sonra yayından kaldırıldı. Tekrar yayınladım yine yayından kaldırıldı. Hem de hiçbir açıklama yapılmadan. Böylece bende oradan ayrıldım.

Bu yazıma da darbe ile ilgili düşüncelerimi paylaşarak devam edeceğim. Esasında başka bir konuda yazmayı düşünüyordum. Tam da darbe girişimin altıncı yıl dönümünde bana göre yalan yanlış şeylerin konuşulması beni bu konuda yazmaya itti.

Değerli dostlar, sana göre doğru vardır, bana göre doğru vardır ama birde gerçek doğru vardır. Geriye doğru dönüp baktığımda altı yıl önceki düşüncem ne ise bu günde aynı. Bana göre olan doğruların gerçek doğru olduğunu düşünüyorum. Altı yılın sonunda bu konuda keşke şunu demeseydim diyeceğim bir şey yok.

Fetö darbe girişimi için ‘’Allah’ın bir lütfudur’’ demek ne anlama geliyor? Bana göre, bende çıkar sağladım anlamına geldiği gibi bu sayede aramızdaki fetöcüleri öğrenip gereğini yaptık anlamına da geliyor. Bu cümle yaşananlara, konuşulanlara bakınca hangi anlama söylenmiş, karar sizin.

Darbe girişimi esnasında tankları atletleri ile durdurduğu söyleyenler ile uçağa kafa atarak şehit oldular diyenler hangi gerçekten bahsediyorlar acaba.

Uçağa kafa atarak şehit oldular sözünü duyunca bir fıkra aklıma geldi. Psikiyatri de yatan hastalara doktoru bakın, size bir soru soracağım. Soruma doğru cevap vereni taburcu edeceğim demiş. Bir hasta sorunun cevabını bilmiş. Doktor bu hastaya sorunun cevabını doğru bildin, nasıl bildin deyince, hasta elini göbeğine vurarak buna kafa denir kafa demiş.

Uçağa kafa atarak şehit oldular diyen kişi ve inananlar bunu kafadan mı söylüyor, göbekten mi acaba?

Bu gün geriye doğru dönüp baktığınızda iktidarın fetö ile ilgili mücadelesini nasıl görüyorsunuz?

Ben iyi görmüyorum. Çünkü bu hain darbe girişiminin her ayağı var ama siyasi ayağı yok. Yerseniz.

Hain 15 Temmuz darbe girişiminin altı yılı geride kaldı ama TBMM Darbe Komisyonunun konuyla ilgili raporu ortada yokmuş. Niye yok?

Eyy yetkili ve etkili kişiler, borsa ne demek olduğunu az çok biliyoruz ama Fetö borsası ne demek bilmiyoruz. Bu konuda açıklama yapacak, daha doğrusu bu ülke lehine işlem yapacak birilerini bekliyoruz. Siz beklemiyor musunuz?

Akp grup başkanvekili Emin Akbaşoğlu, bir tv programında hem de canlı yayında ‘’Fetö’nün siyasi ayağı Kılıçdaroğlu ve CHP’dir’’ diyor. Fetö’nün siyasi ayağı araştırısın diye verilen öneriler AKP ve MHP milletvekili oyları ile ret edildiğini bilmeyen var mı? Sağır sulatan bile duydu ama mankurtlar duymamış, ya da anlamamış olabilirler. Ancak onları kandırabilirsiniz.

Fetö ile boy boy resmi olanlar, el öpmek için sıraya girenler, o zamanda, şimdi de alakası olmayanları suçluyorsunuz ya. Bir anımı anlatayım.

Kırk beş yıldır aynı semtte oturuyorum. Hatta aynı sokakta diyebilirim. Bir komşunun torunu olmuş. Bu ablaya sormuşlar torunu adını ne verdiniz diye. O da hoca efendiden isim bekliyoruz demiş. Fetö darbe girişiminden bir müddet sonra bu ablayı CHP’ye üye olarak gördüm. Mahallemizden bir arkadaş ile durumu ilçe başkanına anlattık ve üyelikten sildirdik.

Eğer Fetö cemaati karşısı partilerde bu kişiler var ise ya kendini kurtarmak, ya da o partilere sızmak için üye olmuşlardır. Fark edildiği an da gereği yapılır.

Hatırladığım kadarı ile verin papazı, alın papazı denmişti. Papaz verildi ama papaz alınmadı. Papazı alırlar ama papazı vermezler. Çünkü vermedikleri papazın yerine yenilerini yetiştirmeleri için güveni sarsmak istemezler. Eğer ABD o papazı verirse bizi de verirler diye yerine geçmek istemezler.

Bu iktidarın kandırabileceği kişiler her geçen gün azalıyor. Yapılacak ilk seçim kaybedecek çok şeyi olanlar ile kaybedecek bir şeyi kalmayanlar arasında olacak. Daha önce birçok şeyini kaybettiği için kaybedecek bir şeyi olmayanlar kazanacak. İşte o zaman bu ülkeye ve bu ülke halkına zarar veren tüm ayaklar ortaya çıkar diye ümit ediyorum. Saygılarımla….

Mustafa Gürleyen (20.07.2022)

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: okur 25 07 2022 16:25
bir telefon görüşmeleri ile tankların arasından sıvışanlarada değinseydiniz, sela okuyan imamlara saldıranları, darbe şerefine kadeh kaldıranları görmezden gelmeniz manidar

3. Yorum: halk 23 07 2022 10:56
boyabat çöplüğünüde haber yapın boyabata bir iyilik yapın.

2. Yorum: muammer ergan 22 07 2022 19:35
ne mutlu gerçeği görenlere.. yüreğinize sağlık....

1. Yorum: yazma 22 07 2022 07:56
bende zamanında küçük kasaba gazetelerin yazılar yazdım gazete tarafgirlik yapabilir ama siz okunmak için eğer yazıyorsanız siyasi akımların analisti gibi yazamazsın en azından etik olmaz zira bu gazeteyi ben hergün hatta 2 3 defa okuyorum buna mukabil benim gözüme baka baka bunu yaparsanız bu illegal fikir yapılanması olurki aslı esası pasif bir terörizmdir. bence yazma!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

215744


Tasarım:DtGaNi