Yayın Tarihi:30 08 2022 21:13(1422)

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Erdoğan Erkaymaz

Başkomutan Mustafa Kemal’in 26 Ağustos 1922 sabahı Kocatepe’den verdiği taarruz emri, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin özgürlük öncesi attığı son adımdı… Saat 04:30’da Türk topçusunun ateşiyle başlayan Büyük Taarruz, Mehmetçiğin süngü savaşıyla devam etti. 30 Ağustos 1922’de savaş Türk ordusunun kesin zaferiyle sonuçlandı. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, Ulusal Kurtuluş Savaşı ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun öyküsünü anlattığı ‘’NUTUK’’ ta ‘’Büyük Taarruz’’ dan ‘’Muazzam Bir Eser’’ diye söz eder.

30 Ağustos, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine karşı Türk Milletinin canını, malını, namusunu, varını yoğunu ve bütün gücünü ortaya koyarak kurtuluş mücadelesi ile düşman kuvvetlerini tamamen ülkeden çıkararak vatanını kurtaran zaferin adıdır. Ülkemizin geleceği için binlerce şehidin, milli birlik ve beraberlik ruhu içinde canları pahasına, özgürlük ve bağımsızlık meşalesinin sonsuza dek sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. O dönemin şartlarını yaşamayan, özünde hissetmeyen ve önemini bilmeyen ‘’ 30 Ağustos Zafer Bayramı’’ nı kutlayamaz.

Fatih Rıfkı Atay; ‘’ 30 Ağustos Bayramını; Neyimiz varsa; bağımsız bir devlet kurmuşsak, hür vatandaş olmuşsak, şerefli insanlar gibi dolaşıyorsak, yurdumuzu Batının, Vicdanımızı Doğunun pençesinden kurtarmışsak, şu denizlere bizim diye bakıyor, bu topraklarda ana bağrının sıcağını duyuyorsak, belki nefes alıyorsak; hepsini, her şeyi, 30 Ağustos Zaferi’ne borçluyuz.’’ diye ifade etmiştir.

30 Ağustos Zaferi yalnızca Kurtuluş Savaşı dersi değil aynı zamanda bir uygarlık dersidir. Başkomutan Mustafa Kemal paşa, Anadolu’da ki işgalci Yunan orduları komutanı Tripkupis’i esir aldıktan sonra, karargahından kahve ikram ederek, onuruna saygılı davranmıştır. Kılıcı alınmamış, kahve ikram ederek teselli bile edilmiştir! Başkamondan Mustafa Kemal Paşa 30 Ağustos Zaferini izleyerek 9 Eylül !922’de İzmir’e girişinde, ayaklarının altına serilen Yunan Bayrağını çiğnememiş, bir ulusun onuru olduğunu belirterek yerden kaldırtmıştır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 98 yıl önce kazandığı Büyük Zaferin yıl dönümünde ‘’30 Ağustos Zafer Bayramı’’ nı dünya var oldukça bu millet varlığından, birliğinden ve tam bağımsızlığından asla taviz vermeden, ulusça anlamını, önemini, o dönemi yaşayarak ve hissederek büyük onur, gurur, mutluluk, saygı ve sevgi coşku ile kutlayacağız. Türkiye Cumhuriyeti’nin emanet edildiği gençlere ve kurtuluşunu sağlayan bayramları unutturmayacağız, unutmayacağız… Bu günümüzü sağlayan başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anıyorum.

Sevgi İle Kalın

Facebook'ta Paylaş
2. Yorum: okur 31 08 2022 16:25
birlik beraberlik sadece milli bayramlarda değil her zaman gereklidir. bu vatan için can veren tüm şehitlerimize rabbimden rahmet dilerim mekanları cennet olsun tüm gazilerimiz ve bağımsızlıkta emeği olan tün vatandaşlarımızdan allah razı olsun. tüm terör örgütlerinin karşısında birlik beraberlik içinde olmamız gerekir. pyd bizemi saldıracak diyenlere itiraz etmeyen ses çıkartmayanlar atatürkün itleri diyenleri hedef alamayanlar, ülkemize karşı olan terör örgütlerine binlerce tır silah verenleri köşesinde yazamayanlar durgun suda atatürkcü oluyor dalgalı denizde yoklar.

1. Yorum: boyabatlı 30 08 2022 22:01
sayın yazar işine gelince atatürkçü oluyorsunuz sizin burada yazılarınızı takip
ediyorum bi kere pkk uzantısı olan hdp lilerle ilgili yazı yazamadın
acaba korkuyormusunuz adamlar atatürkün partis yiz diyen chp lilere
mustafa kemalın itleri dediler bi kere olsun tenkit yazısı yazamadın
ondan sonra çıkıyorsunuz böyle milli günlered atatükçü kesiliyorsunuz


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

215627


Tasarım:DtGaNi