Yayın Tarihi:22 09 2022 20:58(1452)

Belediye Başkanı Coşar alkışı hak ediyor!

Sahibi olmayan orada burada serbest dolaşan şehir köpeklerine "sokak köpekleri" denilmektedir. Köpeklerin, ev köpekleri, köy köpekleri, vahşi köpekler diye de sınıflandırıldıkları oluyor.

Serbest dolaşan bir köpeğin, ne bir evle ne de o evin avlusu ve ailesiyle bir bağı yoktur. Adı üzerinde serbest köpektir O; nerede isterse orada yaşar.

Öte yandan sahip olunan köpekler de vardır ki onlar da aile köpekleri diye sınıflandırılır. Bu sınıftaki köpekler insanlarla iç içe uyumlu yaşarlar.

Sokak köpeklerinin sayısı son yıllarda arttı. Ülke genelinde 8 milyon sokak hayvanı olduğu tahmin ediliyor. Boyabat'ta sayılarının ne kadar olduğu sanırım bilinmiyor.

Belediyeler ya da Kaymakamlıkların ilgili birimleri şehirde yaşayan sokak hayvanlarının sayılarını tespit etmek için ilçelerin genelinde bir çalışma başlatamaz mı?

Günümüzde sayısal verilerin o kadar çok önemi var ki, bunu çoğu bilmez. Analiz edildiğinde toplanan her veriden bir anlam çıkarılır. Ona göre eylem planları hazırlanır.

Barınak yapacaksınız, hatta yapıyorsanız, şehirde sahipsiz sokak hayvanlarının sayısını bilmek zorundasınız.

Hayvan barınağı yapıyorsunuz, ne kadarı kapalı alandan, ne kadarı açık alandan oluşacak? İnşaat çalışması devam eden barınağın yeterli kapasitede olup olmadığını nereden bileceksiniz? Tabi ki elinizin altındaki verilerden. Peki, elinizde bir veri yoksa ne yapacaksınız? Ben yaptım oldu mu diyeceksiniz?

Sokakta kalmış, yardıma muhtaç ister insan olsun, isterse hayvan, sayıları tespit edilmeli, kayıt altına mutlaka alınmalıdır.

Bakın, takip edin Boyabat Belediye Başkanı Sn. Hüseyin Coşar’ı. Belediyeyi devraldığı günden bu buyana gece gündüz demeden sahada, çalışanlarının yanında. Belediye çalışmalarını yakından takip ediyor. Bir bakıyorsunuz Kumluk Mahallesi’nde, bir bakıyorsunuz Yeni Mahalle’de. Oradan oraya koşuyor… Bence alkışı hak ediyor.

Hafızamda kaldığı kadarıyla Başkan Coşar, görevi devraldığı ilk günlerde hayvan barınağının en kısa sürede yapılacağı müjdesini vermişti. Geçtiğimiz günlerde de inşaat çalışmalarının hangi aşamada olduğunu yerinde görmek ve incelemelerde bulunmak üzere İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleriyle birlikte barınağın bulunduğu mevikiye gitmişti. Ardından sosyal medya hesabı üzerinden yakın bir zamanda açılacağını duyurmuştu.

Barınağa ben gidemedim, ancak paylaşılan fotoğrafları gördüm. İhtiyaca cevap verecek şekilde yapısı tasarlanmış. Çok gözlü bölümlerden ve geniş bir bahçeden oluşuyor. Başkan Coşar, yapım işinin ivedilikle tamamlanmasını sağlamalı.

Aldığımız bilgilere göre vatandaşlar sokak köpeklerinin toplanarak barınağa alınmasını, bakım ve sağlık kontrollerinin yapılmasını, karınlarının doyurulması gibi yaşamsal hizmetlerin burada verilmeye başlanacağı günü heyecanla beklemekteler.

Barınak yapıldıktan sonra da sokaklarda sahipsiz hayvanlar görmeye devam edeceğiz, bunu unutmamalıyız. Hani barınak yapılmıştı, şimdi bunların buralarda dolaşıyor olması da neyin nesi diye tepkimizi ulu orta yerde göstermemeliyiz. Sağlık kontrollerinin yapılmadığına kanaat getirdiğimiz, saldırgan olduğu hususunda şüphe ettiğimiz bir hayvan gördüğümüzde belediyeye haber vermeliyiz.

Yıllar yılı köpekler hanelerimizin önünden eksik olmadı, sokaklarımız onların varlıklarıyla hep canlı ve güvenli kaldı. Bu toplum her zaman sokak hayvanlarını beslemeyi ve onlara bakmayı sevap olarak gördü. Şimdi de öyle değil mi?

Sokak hayvanları (köpekleri ve kedileri) için şehrin park ve bahçelerine, cadde ve sokakların uygun mahallerine yemek kapları, su tasları koymuyorlar mı? Hatta ve hatta korunmaları için ahşaptan el yapımı barınaklar yapılmıyor mu?

İşte bunların hepsi şefkatli ve merhametli bir millet oluşumuzdan. Şefkat ve merhamet bize “insan” olduğumuzu hissettiren iki yüce duygudur.

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: halk 25 09 2022 05:40
sayın coşar,boyabat çöplüğünüde kapatıp geri dönüşüm sisteminide çalıştırabilirse on numara olacak.

5. Yorum: orman sokak 24 09 2022 04:23
orman sokakta 3-4 adet huysuz köpek bir yıldır kaldırımlarda yatmaktadır. sabah işe giden yetişkinlere ve okula giden çocuklar a hirlamaktadir. sahipli imajı vermek amacıyla birileri tarafından tasma takılmıştır. bu köpekler kesinlikle sahipli değildir gece gündüz orman sokağı mesken edinmişlerdir. acilen bunların alınmasını talep ediyoruz.

4. Yorum: efendi 23 09 2022 18:57
tesekkürler baskana ..basarıların devamını dilerim...

3. Yorum: sami kurt 23 09 2022 18:44
hayvan barınağı yapılmış yerinde bir karar yerinde biruygulama güzel bir hizmet başarılar dilerim.

2. Yorum: gokboru 23 09 2022 01:07
kimsenin şüphesi olmasın iş ehlindedir.ruzgarda fırtınada alınan gemi başkan coşar tarafından allah'ın izniyle yuzdurulup en güvenli liman olan halkın vicdanındaki yerine demirlenecektir.varol boyabat varol başkan varol yüce turk milleti.hedef 2071 devlet için devlete rağmen.

1. Yorum: haktan 22 09 2022 21:30
yazarın dediği gibi başkan coşar -daha şimdiden alkışı haketmıştır.iş disiplin
i- özverı ve fedakarlıgıyla kısa sürede temel meselelerın uzerıne gitmış ve yuksek performans ortaya koymuş ve koymaya devam etmektedır.yolu açık olsun teşekkurler başkan.syg.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

215507


Tasarım:DtGaNi