Yayın Tarihi:08 11 2022 12:26(1297)

O’nu Anıyoruz, O’nu Arıyoruz

Erdoğan Erkaymaz

Askeri yetenekleri ve devlet adamlığı vasıfları ile çağının en önemli lideri olan Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihe, insanlığa, mazlum milletlere örnek olmuş önderimizin aramızdan ayrılışının 84. yılında şükran ve saygıyla yad edeceğiz. “O’nu Anıyoruz, O’nu Arıyoruz”

Türk ve Dünya tarihinde derin izler bırakan bir liderin aramızdan ayrılışı da milletimiz için büyük bir kayıp olmuştur. Milletçe, Türkiye Cumhuriyetini çağdaş dünyanın güçlü bir devleti olarak O’nun işaret ettiği muasır medeniyet seviyesine ulaştırmanın azim ve kararlılığını yüreğimizde taşımalıyız.

Günümüzde “Dünya Lideri” olarak tanımlanmaya çalışılan bir çok şahsiyete rağmen… Norveççe de “Atatürk gibi olmak” diye bir deyim olduğunu… Bir röportajda; “Birleşmiş Milletlere üye olmayı düşünür müsünüz?” sorusuna O; “ Şartlarımızı koyarız, kabullerine bağlı. Biz müracaat etmeyiz üye olmak için, davet gelirse düşünürüz.” Dediğini ve bunun üzerine BM yasasının değiştirildiğini ve üyeliğe davet edilen ilk ülkenin Türkiye Cumhuriyeti olduğu… 2000 yılında ABD başkanının Milenyum mesasında; “Milenyum hiç şüphe yoktur ki tek devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’tür. Çünkü o yılın değil asrın lideri olabilmeyi başarmış tek liderdir.”

O’nu tarihin içinden, çağdaşlarından ve bugün yaşayan dünya liderlerinden hiçbiri ile karşılaştırmak olası değildir. O’nun görüş, öneri, ilke ve aydınlanmasından uzaklaşan toplumlar, bireyler; Ondan uzaklaştıkça küçülür ve direndikçe de karanlık yaşamların tutsağı olarak yok olurlar. Onu anlamak, tanımak ve açtığı aydınlık yolda yürümek: Mustafa Kemal Atatürk öğretisini tam ve eksiksiz olarak anlamak ve yerine getirmekten geçer. Yaşadığımız bu günlerin temel sıkıntısı da bu değil midir?

Ulusal Kurtuluş Savaşında yan yana, omuz omuza mücadele eden Türk Milleri; emperyalistleri ülkeden kovulması için canını veren farklı inanç ve kimliklerden oluşan insanlarımızı yıllardır birbirine düşman haline gelmesi çalışmaları son bulmakta… Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden bu yana dünyanın dört bir yanında yaşanan savaşlar, çatışmalar, katliamlar, yıllar önce ki söylevinin; “Yurtta Sulh, Dünya da Sulh” sözünün anlamını ne kadar doğru ve güncel ifade olduğunu açıkça gösteriyor.

Atatürk ateşini diri tutmanın tek yolu, devrim ilkelerinin ilerisinde, onların ruhuna uygun yeni ateşler yakmaktır. Atatürk’ü anlamak onu sadece bir takım süslü sözlerle övmek değil, onun fikir ve düşüncelerini eyleme geçirebilmek, Atatürkçülüğe sarılmaktır. Özeleştiri yapacak olursak kurduğun Cumhuriyete sahip çıkmayı beceremedik. İnanıyorum ki kabrin de huzursuzsundur… Bir gidişin tersine döneceği günlerde gelecektir mutlaka… Bu milleti din sömürüsü ile oyalamayan, Medeni milletler seviyesine çıkarak kararlı insanlar sonunda kazanacak söylevinde ki gibi “Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti dervişler, şeyhler, müritler memleketi olmayacaktır. Hayatı boyunca aydınlanmadan ve bilimden yana tutumuyla bilinen Ulusal Kurtuluş Savaşı kahramanımız Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 84. Yılında saygıyla anıyoruz, arıyoruz…

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

217300


Tasarım:DtGaNi