Yayın Tarihi:05 12 2022 11:50(944)

SSK’yı kim batırmış?..

Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü döneminde, SSK’nın açığı, 2 milyar 200 milyon lira. AKP iktidarında açık, 485 milyar lira!

1993 yılında, yaş sınırı aranmaksızın 5 bin iş günü sigorta primi ödeyen emekli olabiliyordu. Günümüzde ise, 7 bin iş günü ve kademeli yaş sınırına rağmen, SGK açık veriyor!

Evet, o yıllarda, sabahın karanlığında hastanelerde muayene randevusu almak için sıraya giriyorduk. Ama bugün doktor muayenesi için günlerce, aylarca bekliyoruz.

Eski Türkiye’de, katkı payı adı altında ilaca, doktor muayenesine ücret ödemiyorduk.

Gençler bilmez… Bilenler de siyaseten inkar eder !

Ayrıca; Kılıçdaroğlu’nun Genel Müdür olduğu dönemde, SSK’nın ekonomi politikalarını belirleyen, SSK ile ilgili karar veren,  Başbakan Merhum Süleyman Demirel, Ekonomiden sorumlu Tansu ÇİLLER’di.

Oysa, o tarihte Kılıçdaroğlu hazırladığı bir raporla, “SSK böyle giderse batar” diye Demirel hükümetini uyarmıştı.

SGK’nın açığını 485 milyar liraya çıkaran, AKP iktidarındaki SGK genel müdürleri midir? Onları mı sorumlu tutmalıyız?

……..

Muhalefet, TBMM’ye  verdiği SGK’nın araştırılması önergesi AKP ve MHP oyları ile neden reddedildi?

Muhalefetin TBMM’ye verdiği binlerce araştırma önerge içinde, memleketin, milletin yararına  hiçbir şey yok mu?

TBMM’ye muhalefetin verdiği her öneri,

Reddediliyor, bazı önergeleri gündeme bile alınmıyor!

Geçtiğimiz günlerde, TBMM’de, AKP ve CHP sözcüleri arasında  SSK’yı kim batırdı tartışmasında, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, AKP’nin yıllardır “SGK‘yı Bay Kemal batırdı” yalanına sarıldığını belirterek, “Kılıçdaroğlu dönemindeki açık 2,2 milyar lira, bu iktidar dönemindeki açık ise 485 milyar” dedi.

Karabat, SGK’nın ticari bir kurum olmadığını, sosyal hizmetler için kurulduğunu anımsatarak, iktidarın yıllardır bu konuda ‘’Yalan bir algı yürüttüğünü” savunarak şunları söyledi:

*Yıllardır bu yalanı, mahir bir şekilde anlatıyorsunuz. Ekonomide kitabını yazmakta değil ama bu yalanın kitabını yazmakta yeteneklisiniz.

*Kılıçdaroğlu’nun SSK Genel Müdürlüğü dönemini didik, didik ettiniz, özel hafiyeler tuttunuz, müfettişler görevlendirdiniz, savcılara baktırdınız. 1 tane teftiş raporu var mı, 1 tane dava var mı?

SGK’yı kimin batırdığının kararını sizlere bırakıyorum.

Facebook'ta Paylaş
8. Yorum: karaçaylı 06 12 2022 22:15
7 numarali ylrumcu hariç tüm yorumcularin yanlı davrandığını ve birşey bilemediklerini düşünüyorum. çünkü sağlık kuruluşundan emekli biriyim. her yerde her zaman çürükler çıkabilir. bugün daha iyi olması gerekirken malesef iyi değil. uzun süre randevu anlamadığım gibi yapılan operasyon için fark ödedim

7. Yorum: emekli 06 12 2022 11:08
zamanında ilaç bulamıyorum muhabbeti yoktu şimdi var.ilaç katkı payı muayene ücreti kesilmiyordu şimdi ikiside var kim yaptı uyumayın beyler uyumayın açın gözünüzü .

6. Yorum: vatandaş 06 12 2022 10:53
milleti hastahane kapılarında saatlerce bekletip bırakın tedaviyi ilaç yazdıracak doktor bulunamıyordu. o günlerde zorunlu olarak emekli maaşlarının ödenmesi görev verilen ziraat bankası genel müdürü (yanlış hatırlamıyorsam) sayın coşkun ulusoy ben bunu yapmam kurumum zarar eder diyerek istifasını verdi. senin savunduğun liderin ne yaptı. koltuğa mı bağlamışlardı. zaten uğruna öldüğün bugünkü makama nasıl ve kimlerin kumpasıyla geldi. bundan nasıl bir liderlik idarecilik bekliyorsunuz. sizin aslında bütün derdiniz ülkemizin ufkunu açan sayın cumhurbaşkanımızı çekememenizd
en dolayısıyle ülkemizin ilerlemesini hazmedememenizden başka bir şey değil. ama yazık devletimize zarar veriyorsunuz.

5. Yorum: vatandaş 06 12 2022 10:52
yazar efendi o yıllardaki rakamlarla bugünkü rakamların değerini ekonomideki anlamını. o yıllarda yapılan kurum görevleri (yükümlülüklerini) ile bugün yapılan kurum görevlerini. ve de verilen hizmetleri karşılaştırır mısınız. alemin bileni sizsiniz. biraz realist olun. bu milleti kaleminizle kandırmayınız. kendiniz gibi herkesi balık akıllı sanmayınız.

4. Yorum: boyabatlı 05 12 2022 20:19
o zaman ki sgk ile şimdiki sgk aynı mı o zaman ki cihazlar ile şimdiki cihazlar aynı mı o zaman ki hasta sayısı ile şimdiki hasta sayısı aynı mı o zaman ki devletin karşıladığı ilaçlar ile şimdiki ilaçlar aynı mı o zaman ki hastane sayısı ile şimdiki hastane sayısı aynı mı
milletle dalga geçmeyin muhalefet olacağım diye böyle yazılar yazmayın bizde muhalefetiz ama böyle değil

3. Yorum: milat-2 05 12 2022 16:24
sayın yazar dr parası ödemiyorduk diyor ya bu kadar yalana pes doğrusu. hastahaneye dr gitmeden önce özelde muayene olmayanı dr hastahanede muayene etmezdi. ilacı parayla alamzdı insanlar,hastahane
ler pislik içinde,askeriyedeki gibi ranzalı koğuşlar vardı. röntgene bile aylarca sonra sıra verilirdi tabi röntgen çekilebilirseler daha neler nelir. bıçak parası almayan dr amaliyat etmezdi, ambulansların mazotu olmazdı nakli yapılacak hasta mazot parasını verince ancak hasta nakil olurdu. imdi hastahaneler 2 kişilik otel odosı gibi içinde duşuna kadar her şeyi mevcut. eskiden yataklara serilen çarşafları bir görseydiniz ? bırakın hastanın iyleşmesini sağlam giren refakatci hasta çıkardı. tabi hastahaye parasını ödeyemezse senet verip ancak çıkabilirdi. sgk lı ayrı hastahanede ye memur ayrı hastahanede tedavi görerdi böyle bir ayrımcılık vardı reis geldi allah razı olsun ülkemiz sağlıkta çağ atladı, avrupadan ülkemize tedavi olmaya gelenler var.

2. Yorum: milat 05 12 2022 16:16
bakın bugün 6 masanın ortağı davutoğlu ak parti nevşehir il kongreside ne demiş. biz demiyoruz bugünki ortağı davitoğlu diyor; kılıçdaroğlu ssk genel müdürlüğü döneminde bin 272 kişinin sınavla işe alındığını, geri kalanların ise puanları yükseltilerek,3 bin 209 kişi sınavsız bir şekilde üstü tamamlanıyor.bu bir teftiş raporu,altında da kılıçdaroğlu’nun kendi imzası var” ifadelerini kullandı. davutoğlu,kılıçdaroğlu’nun ssk genel müdürü iken,onlarca yakını ve chp il başkanlığı yapan kişilere de davetiye usulü verilen ihaleler,6 yılda tamamlanamayıp 2 bin misli fazla maliyetle yapılan ihalelerin belgeleri elimizde” şeklinde konuştu. kılıçdaroğlunun asıl soyadı karabulut. ve sonra hastahanelerdeke telsizler pkk dan çıktı.

1. Yorum: okur 05 12 2022 14:47
eskiden hastaneye giden hastayı doktor önce kendi özel muayenehanesine gönderirdi saat 10:30 gibi hastaneden çıkan doktor muayenehanesine gider üçret karşılığında hastalarını muayene eder tahlil kağıtlarını orada doldurur hastaneye git tahlil yaptır bana getir derdi bizzat bunları yaşayan biriyim muayenehanesine gitmemişsen doğru dürüst ilgilenmezdi her hastanede ne emar ne tomografi hiç biri yoktu hele sgklı işçiler sadece sgk hastanelerine gidebiliyorlardı ilaçlarını d
a sgk eczanesinden alıyorlardı her ilaçta bulunmazdı parasını peşin yatırmadan ambülans hastayı sevkli götürmüyordu vs hiçte övülecek tarafı yoktu


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


31 Mart Gecesi Mutlu Sona Kim Ulaşacak?


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

324825


Tasarım:DtGaNi