Yayın Tarihi:29 12 2022 13:33(3044)

Mutlu Yıllar

Erdoğan Erkaymaz

Milyonlarca insan her yeni yılda kendine birçok hedefler koyar.

Milyonlarca insan her yeni yılda kendine birçok hedefler koyar. Bir sonra ki yılbaşında ne yazık ki bir çoğu hayata geçmemiş. Bunun için gerçekçi olan sınırlı sayıda hedef koymak gerekir. Yeni yıl yeni hedefler ve yeni heyecanlar için yine de güzel bir başlangıçtır. Bireyin hayatında önem taşıyan ve gerçekleşmesini istediği pek çok plan vardır. Kendi koyduğu hedefler uğruna ne derecede sıkıntıya ya da özveriye katlanabileceğidir.

Yeni yılda neleri değiştirmek istiyoruz? Gereksiz yere üzülecek miyiz? Sigarayı mı bırakmak istiyoruz? Diyet mi yapıp zayıflayacağız? (Aslında bu tam benlik). Yeni yıl her şeyi değiştirmek için bir eşik noktası gibidir. Bunun olumsuz bir yanı da yoktur. Aslında koyduğumuz hedefleri başaramama nedenlerinden birisi de büyük hedefler koymaktır. Her yıl bir umuttur. Umut insanı yataktan kaldırabilen tek şeydir. Umutsuz yaşam olmuyor. İnsanın yeni yıla değil de kendisine inanması…

Çocukluğumu hatırlıyorum da; soğuk kış gecelerinde aile, hısım akraba, dostlarla sohbet ortamında geçiyordu…Çaylar, mevsim meyveleri, olmazsa olmazımız mısır patlaması. Televizyon da yoktu mecburen sohbet. Birkaç elde tombala oynanırdı. Bir gerçek var ki değişmeyen bir şey varsa geçmişte de bugün de yılbaşı gecelerinin tüm gecelerden farklı oluşu.. Bir takvim bitiyor, yepyeni bir yıl başlıyor. Yeni umutlar yeni beklentiler…

2022 yılı içerisinde biten beraberlikler, dostluklar, evlilikleri geride bıraktınız. Acısıyla tatlısıyla bir yılı daha geride bırakıyoruz. Ancak önemli olan geçmişi unutmadan, geçmişten öğrendiklerimizle geleceğimizi nasıl yaşayacağımızı şekillendirmek. Biten bir yılın ve kayıplarımızın nedenini iyi değerlendiremezsek gelecekte ki kazançlardan alacağımızı unutmamalıyız. Bu yaşamdan bu yıla kadar ne bekliyordum da yaşam bana ne verdi diyenlerdenseniz; geç kalmış sayılmazsınız. Şimdi ben yaşama ne verdim demenin tam zamanıdır.

Çok uzunmuş gibi gelen ve hiç bitmeyecek sandığımız bir yıl bitmek üzere… Hayallerimiz yeni yıla aktarılıyor… Yılbaşı programları yapılmış durumda. Ekonomik duruma göre eğlence yerleri, aile arasında evde… Bu yaşıma kadar yaşadığım en güzeli de samimi bir atmosferde geçirilen itinayla hazırlanmış sofra… Yemek sonrası çerez, biraz da alkol. Sonrasında beklenen büyük ikramiyeden önce amorti garantisi, Milli Piyango bileti (Hoş ne kadar güvenilirliği kaldı? Ve de milliliği?) beklentisi.

Küreselleşen dünya da bazı hegemonik güçler tarafından tüketim toplumu için yaratılmış bir güne dönen yeni yıl “pagan“ geleneği ,“ Hristiyan Geleneği“ denilse de ; kutlamaların tek ortak noktası kötülüklerden, gerginliklerden uzaklaşma ve iyi şans getirme umududur. Yeni yıl… Hani derler ya; “ideal denen şey bir yıldıza benzer, ona hiçbir zaman ulaşamayız ama tıpkı denizcilerde olduğu gibi bize de yolumuzu gösteren odur.“ Tüm insanların yeni yılda ideallerine kavuşmaları dileklerimle….

Mutlu yıllar…

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: okur 30 12 2022 11:31
yeni yıl tüm insanlığa hayırlar getirsin özellikle ülkemize milletimize piyangonun milliliğine gelince; 1926 yılında almanya'dan ticaret kanunu, italya'dan ceza kanunu, isviçre'den medeni kanun, 1927 yılında almanya'dan ceza muhakemeleri usulü kanunu, yine aynı yıl isviçre'den hukuk usulü muhakemleri kanunu ile icra ve iflas kanunu tercüme yoluyla bir takım değişikliklerle türkiye'de yürürlüğe konulmuştur. neye ve kime göre milli yada deyil


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

216379


Tasarım:DtGaNi