Yayın Tarihi:03 02 2023 11:41(1029)

Hangisi doğru?

İngiltere’de yayımlanan metro.co.uk internet sitesinde yer alan bir habere göre, Milton Keynes'deki ailesinin oturduğu evin arka bahçesinde kendi halinde oynayan 4 yaşındaki bir kız çocuğu evcil hayvan tarafından saldırıya uğramış, parçalanarak öldürülmüş.

Eve acilen ambulans ve polis çağrılmış; evin etrafı kordon altına alınmış. Saldırgan köpeği polisler silahla vurarak etkisiz hale getirmiş, ardından çevresini de mavi bir çadırla kapatmışlar.

Köpek saldırısı sonucu hayatını kaybeden Alice Stones'un yasını tutmak için çevrede oturan yaklaşık 100 kişi toplandıkları kilisenin bahçesinde yaktıkları mumların ışığında saatlerce nöbet tutmuşlar, saygı duruşunda bulunmuşlar. Daha sonra kiliseye geçen yaslı insanlar dua etmişler.

Müfettiş Matt Bullivant, “halkın güvenliğini sağlamak için olaya karışan köpeğin yok edilmesi kararı alındı” açıklamasında bulunmuş.

Ülkemizde ise Aksaray’da merkeze bağlı Altınkaya köyünde ikamet eden 12 yaşındaki Kemal Atak, kardeşleriyle birlikte evlerinin yakınında koyun otlattığı sırada sahipsiz bir köpeğin saldırısına uğramış. Korku dolu anlar yaşayan Atak'ın kardeşleri güç bela köpeği olay yerinden uzaklaştırmışlar.

Başı, ayağı ve gözünden yaralanan Atak, ihbar üzerine sevk edilen 112 Acil Servis ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılmış.

Köpeğin vücudunun çeşitli yerlerinden ısırdığını belirten Atak gazetecilere "Köpek; kafam, bacaklarım, yüzüm ve gözümden ısırdı. Kardeşlerim olmasaydı beni daha kötü yapacaktı. Onlar beni köpeğin altından çıkardı." diye konuşmuş.

Baba Zeki Atak ise köylerine daha önce de sahipsiz köpeklerin bırakıldığını ifade etmiş.

Eskiden böylesine acılı durumların yaşanmadığını, vahşi saldırıların olmadığını anlatan baba Zeki Atak, "Yavrumu ne hale getirmiş köpekler. Bu köpeklerin durumunu gerekli mercilere iletiyoruz. Sahipsiz köpeklerin böyle sorumsuzca sokaklara bırakılması hiç iyi bir durum değil. Geçenlerde yine bir çocuğumuz vefat etti. Yazık, günah." diyerek tepkisini ve şikayetini dile getirmiş.

Öte yandan Van'daki köpek saldırısında boğazından ağır yaralanan 9 yaşındaki Emir Mete Durna, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiş. Yaşanan vahim olayda hayatının kaybeden evladımıza rahmet, acılı Durna ailesine Cenab-ı Hak’tan sabır diliyoruz. Evlat acısı kolay kolay unutulmaz; insanın sol yanını hep sızlatır durur.

Durna’ya saldıran köpek belediye ekiplerince yakalanarak Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne götürülmüş.

Vahşi saldırıda yardıma koşan Şifa Camisi İmamı Muhammed Emin Küçük hayvanın kurt cinsi, küpeli, eğitimli bir köpeğe benzediğini söylemiş. Yaşadıklarını kısaca şöyle anlatmış; "Bana dediler ki çabuk yetiş bir şeyler oluyor. Gittik, baktık ki köpek çocuğun boğazına sarılmış. Boğazını ısırmaya devam ediyor. Köpeğe bağırdım, çağırdım. Köpek uzaklaştı. Aniden karşı atağa geçti, bana da saldırmaya başladı. Yerden bir kartopu aldım, köpeğe fırlattım. Köpek uzaklaştı gitti.”

Daha fazla canlar yanmadan başıboş sokak köpeği sorununa acilen çözüm bulunması elzem. Çocuklarımız ölüyor, insanlarımız ağır yaralanıyor, hayatları altüst oluyor. Belediyelere ve diğer sorumlu dairelere önemli bir görev daha düşüyor: Güvenli yaşam alanlarını oluşturmak, sokakları güvenli hale dönüştürmek şarttır.

Örnek gösterdiğimiz, öve öve bitiremediğimiz Avrupa saldırgan köpeği olay mahallinde silahla vurarak etkisiz hale getirirken biz de ise yakalanarak Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne teslim ediliyor. Hangisi doğru sizce?

Yanlış anlaşılmasın sakın. Biz burada köpekler Avrupa’da olduğu gibi bizde de öldürülsün demiyoruz.

Gündemden düşmeyen sokak köpekleri sorununa bir türlü çözüm bulamayan belediyeler, vatandaşların canını riske etmeye devam ediyor çünkü.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

215110


Tasarım:DtGaNi