Yayın Tarihi:23 02 2023 11:20(3707)

Ölüm Gelmiş Cihana, Baş Ağrısı Bahane……

Deprem bölgesinde yan yana iki site düşünün. Bir sitedeki binalar yerle bir diğer sitedeki binalar dimdik ayakta ve buna kader demek.…

Mümkün olduğunca dini vecibeleri ifa etme gayreti içerisinde olan bir kulum. Tarikat ve cemaatlere sıcak bakmıyorum. Sade bir din ve yaşam tarzı tercihimdir. Bu cümleleri zikretmememde ki neden günümüzdeki din istismarcılarından duyduğum rahatsızlığı dile getirmek içindir.

Bir önceki yazılarımda tarih ve dini bilgileri önüme sunulan kaynaklardan öğrendiğimi ifade etmiştim. Ne zaman farklı kaynaklarla haşır neşir olmaya başladığımda bir şeylerin göründüğü gibi olmadığını anladım. Kulaktan dolma bilgilere çok itibar eden toplumuz. Kah zaman bende bu hatalara düştüm. Ne kadar doğru ne kadar yanlış araştırmadan zihnine yerleştirilen bu bilgiler hayatının sonuna kadar doğruların oluyor. Bu kişileri gerçek ile yüzleştirdiğinde Nuh der, peygamber demezler… Hani derler ya İMAM BİLDİĞİNİ OKUR diye, yani imamı aratmazlar.

Tv'de ‘’Kim Milyoner Olmak İster’’ diye bir program var. Yarışmacı soruyu bilemediği vakit seyirciye sorma hakkını kullanır. Sunucu soruyu seyirciye sorar sormaz herkes önündeki butona basar. Buyurun cenaze namazına. Soruya dört farklı cevap. Bu kez yarışmacı seyircinin verdiği cevaplar karşısında bocalıyor. Bilgili olmak ile bilgiçlik taslamak çok farklı iki şey. Salonda dört farklı butona basan seyircilerden bir kısmı bilgili diğer üç kısmı bilgiçlik taslayandır. Bilmediği soru karşısında susmayı yeğlemesi gerekirken bilgiçlik taslayarak yanlış cevap butonuna basarak yarışmacıyı zor duruma soktuğu aşikardır. Bilgiçlik siyaset, tarih ve din konusunda daha fazladır. Ülkede kitap okuma oranı düşük olsa da her konuda ahkam kesmede dünya genelinde ilk sırayı alabiliriz.

Gelelim sadede……… Deprem bölgesinde yan yana iki site düşünün. Bir sitedeki binalar yerle bir diğer sitedeki binalar dimdik ayakta ve buna kader demek…… Genelde bu konuda KADER sözünü hükümete yakın kişiler kullanıyor. Aklı sıra hükümetin kabahat ve kusurlarını örtbas etme gayreti içindeler. Kendi yaptığın kusur ve kabahate Allah'tan geldi demek tövbe!..tövbe!.. Deprem bir güç, Anadolu toprakları içinde bir kaderdir. Bu nedenle bu topraklar üzerinde yaşıyorsan tedbirini almakla mükellefsin. Yaptım oldu mantığı ile hareket edersen gün gelir bedelini ödersin. Halk arasında ‘’Önce eşeğini sağlam kazığa bağla sonra Allah’a ısmarla" diye bir söz var. Sen bu tür sözlere riayet etmeyip kafada yeller eserse tabi ki burnun b*k tan kalkmaz. Aldığın bir kilo elma, armudu inceleyerek al, göçen binalar için KADER de. Hadi oradan…

Son söz…. Birazda yaşadığımız büyük felaketin tuzu biberi olan İMAR AFFI'nı irdeleyelim. İmar affı veya imar barışı, taşınmaz gayrimenkullerin yasal hale getirilmesi için popülist yaklaşımı olan hükümetlerin siyasi olarak mevcut düzenlemeler uymayan yapılara resmi olarak izin vermesidir. Sen yasal olmayan binaları yasal hale getir, sonrada KADER de…. Kılıfına uydurmakta üstümüze yok vesselam. Bana İMAR AFFI Nasrettin hocanın ’’Parayı veren düdüğü çalar’’ hikayesini anımsatıyor. Daha gerçekçi olursak İMAR AFFI =YANGINA KÖRÜKLE GİTMEK

Dipnot: Deprem Anadolu toprakları için kader ama insanlar için asla!....Gördüğümüz gibi insanları deprem değil çürük binalar öldürüyor. Deprem dün ve bugün olduğu gibi yarın da olacak. O halde yaşanan depremlerden ders çıkarmamız gerekir. Dersten kastım her depremde olduğu gibi birkaç müteahhidi günah keçisi yaparak milletin gazını almak yerine radikal kararların alınmasıdır. Alınacak radikal kararlar neticesinde ancak halkın acıları diner ağıtları biter. Tabir-i caiz ise ‘’ESKİ TAS ESKİ HAMAM’’ düzenini bir an evvel son vermemiz gerekir. Yoksa Maazallah………………………….

SAYGILAR………………

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: kumluklu niyazi 26 02 2023 18:03
cömerte bravo be dostlar.taşı gediğine koymuş gene.helal olsun.

3. Yorum: sakallı 24 02 2023 14:03
yakın zaman da bu alan el değiştirmiş ve belediye meclisimizin üyeleri bir kişi hariç tamamının onayı ile (eğer doğru ise) 8 kata imar izni verilmiş, kottan alınacak 2/3 katla birlikte toplam 10/11 katlı, ilk depremde yıkılıp tabut olacaktır. bu imar değişikliğine oy verenler, allah muhafaza bir depremde buraya yapılacak binalar yıkılırsa ve ölenler olursa, kader, allah yaptı diyerek içinden çıkabileceklerini zannediyorlarsa çook yanılırlar. sayın yetkililer bu işin takipçisi olacağız.
eğer bize verilen bilgiler yanlış ise, belediye yetkililerinin beyanına inanır ve özür dileriz inşallah.
yok bilgiler doru ise, meclisin inanç ve ihlas sahibi üyelerine ve hafız olan şimdiki başkana, hatırlatmamda fayda vardır. kurana göre 'bir kulumu öldüren, bütün kullarımı öldürmüş gibidir'. bu ayet doğru ise allah sizi affeder mi bilmem ama, ölen olursa sizle helalleşmez biliniz.










i

2. Yorum: sakallı 24 02 2023 13:53
hüseyin beyin yazısını vesile ederek, yeni duyduğum, doğruluğuna inanamadığım, bir bilgiyi sizlerle paylaşıp, belediye yetkililerinden ve meclis üyelerinden doğruluğunu öğrenmek isterim.
anadolu lisesinin yanından çorak köyüne giden yolun, trafo merkezinin karşısında, yolun boyabat'a bakan tarafında daha önceki imar planlarında, ağaçlandırma alanı olarak görülen bir alan vardır. bu alanın sahiplerinin daha önceki dönemlerde imar değişikliği talepleri olmuştu. o dönemlerin belediye meclisi ve belediye yetkilileri, imar planlarındaki ağaçlandırma alanı olarak belirtilen yerlerin, heyelan mıntıkası olduğunu bildikleri
için, mülk sahiplerinin, imar tadilatı taleplerini reddetmişlerdi. eğer belediye meclisi tutanakları tahrif edilmedi ise, biraz geriye giderek inceleyenler, bu dediklerimin doğruluğunu göreceklerdir.
yukarıdakiler benim bildiğim şeylerdir .aksini iddia eden olursa ve muhatap kabul edeceğim vasıfta ismini yazarak sorarsa ispata hazırım.

1. Yorum: ali şahin 23 02 2023 15:01
hepsine katılıyorum. yasal düzenlemelerden öte kişinin de kendini sorgulayarak yapılması gereken şeyleri yapması gerekir. herkesi vicdanına çağırmak gerekir diye düşünüyorum.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

221362


Tasarım:DtGaNi