Yayın Tarihi:25 02 2023 11:50(2833)Değişiklik:26 02 2023 12:52

Kıyakçılığın Sonu Ayakçılık……………..

Bir tarafta sefa sürenler, diğer tarafta çarpık düzene methiyeler düzenler...... Bİr tarafta deveyi hamudu (havutu) ile yutanlar diğer tarafta yutanlara alkış tutanlar.........

Kamu yönetiminin amacı doğrultusunda faaliyet göstermesi onun mümkün mertebe sorunsuz bir şekilde işlemesi ile yakından ilişkilidir. Sorunsuz ve başarılı bir yönetim için ise adalet ve liyakat kavramları önem kazanmaktadır.

Bir kimsenin beceri, kabiliyet, başarı ve eğitim düzeyi vb. faktörler dikkate alınmaksızın sadece politikacı, bürokrat ve diğer kamu görevlileri ile olan akrabalık ilişkileri, çavuş ahbap ilişkileri, esas alınarak bir devlet görevinde istihdam edilmesine ya da tayin edilmesine “akraba kayırmacılığı, dost kayırmacılığı, hemşehricilik, partizanlık" denir. Günümüzde genel ve yerel yönetimlerde bunu çokça görmekteyiz.

Ben yazım içerisinde hiç isim vermeyeceğim. Vermek istesek de hangi birini yazalım, ben yazmakla sizler okumakla yorulursunuz, zaten çoğuna da vakıfsınız. Ayrıca adalete güven duymadığım içinde hukukçular ile yüz göz olmak istemiyorum. Hakim bende oluşan kanaate göre demeye başlarsa YANDI KETEN HELVASI… Bir gün dayanamadım, "Sayın Hakim sizde oluşan şu kanaat bir gün de benim lehime olsun Allahaşkına dedim." Telefonun müziği AKP seçim müziği olan hakimden medet ummak veya adalet beklemek! Neler yaşadım neler…….

Yine bir gün dava konusu Belediye olan mahkeme için hakim karşısına çıktım. O da ne!..... Belediyenin avukatı hakime hanımın eşi oluyormuş. MADDE 13; Bir hakim veya Cumhuriyet Savcısının eşi, sebep veya nesep itibariyle usul ve fürurundan veya ikinci dereceye kadar hısımlarından olan avukat o hakim veya Cumhuriyet Savcısının baktığı dava ve işlerde avukatlık edemez. Peki böyle açık ve net bir madde varken bu durum nasıl hasıl oluyor. Vah ülkem vah!......... Ölmüşüz de ağlayanımız yok. O gün yaptığım hukuk mücadelem takdire şayandı.

Değerli Boyabat Gazetesi okuyucuları şirketlerde sadakat olmaz liyakat olur. Bu nedenle başarılı olurlar. Ama aynı hassasiyeti devlet yöneticilerinde göremiyoruz. Liyakattan ziyade, sadakat öne çıkıyor. Nitelik olarak olmaması gereken makam ve mevkilere sahip olanları görüyor ve duyuyoruz. Yerel yönetim olan belediyelerde dahi bu tür kabahat ve kusurları görebiliyoruz. İlçemiz belediyesi de buna dahildir. Personel çizelgesi incelendiğinde bir aileden birkaç kişinin çalıştığı görülecektir. Ama diğer tarafta yazılıdan 90-100 puan alıp mülakatta elenen nice insan var. Günah be….

Son söz…… Ya 3-5 kurumdan maaş alanlara ne demeli… Ülkede nice işsiz genç varken bu insanlar gece olunca başlarını yastığa nasıl korlar, ailelerinin yüzlerine nasıl bakarlar, inanın algılamakta zorlanıyorum. ASAL Araştırma, “Türkiye En Güvendiğiniz Kurum” anketinin sonucuna göre Diyanet ve medya en az güven duyulan kurum olmuş. Anket Türkiye genelinde 26 ilde 10-18 2022 tarihleri arasında yapılmış. Bu veriden sonra anlaşılıyor ki fazla söze hacet yok BALIK BAŞTAN KOKMUŞ.

Dipnot: Nasıl bir toplum olduk ya…. Bir tarafta sefa sürenler diğer tarafta çarpık düzene methiyeler düzenler….. Bir tarafta deveyi hamudu (Havutu) ile yutanlar diğer tarafta yutanlara alkış tutanlar . Ya bizler; farklı şekilde tükeniyor hayatta. Kimi doğru insanı beklerken, kimi yanlış insana katlanırken ve herkes bir şeylerin bedelini ödüyor.

SAYGILAR………

Facebook'ta Paylaş
4. Yorum: şaban 01 03 2023 15:20
bumillet herkezi gördü bundan iyisi şamda kayısı boşuna yırtınmayın bugün seçim olsa gine akp iktidar aday seçemediler ülke yönetecekler

3. Yorum: okur 28 02 2023 13:38
en az güven duyulan kurumlardan biri diyanet diyorsunuz ama ilginç olanı medya sizlerinde içinde olduğunuz oluşum

2. Yorum: naci 27 02 2023 23:49
benim çocuğum ne avukat nede hakim olsun istemezdim çünkü yanlışlıkla haksız karar verip vebal almalarından korkarım herkes hakim savcı veya avukat olmak ister varsın çocuğum vebal alacağına işçi olsun iyi geceler saygılar

1. Yorum: kumluklu niyazi 27 02 2023 21:11
cömerte bravo be dostlar.taşı gediğine koymuş gene.helal olsun


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

216276


Tasarım:DtGaNi