Yayın Tarihi:11 03 2023 12:05(1816)

Tencere Dibin Kara, Senin ki Benden Kara

Bir gazeteci arkadaşımız ‘’ÇATLAK TESTİ SU TUTMAZ’ diyerek İYİ PARTİ Genel Başkanı Meral Akşener’i hedef almış. El insaf be…..

Gazetecilik onurlu bir meslektir. İnsanlar doğru bilgilerle bilgi sahibi olurlar. Yoksa ‘’ÇAMUR AT İZİ KALSIN’’ mantığıyla gazetecilik olmaz. Bu tür girişimler vicdanı yaralar. Vatandaşı doğru bilgiden mahrum etmek kul hakkına girer. Bu tür girişimcilere genelde atalarımızın şu meşhur sözü söylenir. "KULDAN UTANMIYORSAN ALLAH’TAN KORK"……………..

Gazeteci asla taraf olamaz. Sözüm yanlış anlaşılmasın taraf olamaz diyorum, taraf tutamaz demiyorum. Elbet ki her insanın siyasi bir görüşü olduğu gibi gazetecilerinde siyasi görüşü olması doğaldır. Önce bu iki cümleyi birbirinden ayıralım. Ama bazı gazeteci arkadaşlar var ki sapla samanı ayırt edemiyor. Bu nedenle de vicdanın sesine değil, kaleminin akışına bırakıyor kendini…..

Söz konusu gazeteci arkadaşın ‘’ÇATLAK TESTİ SU TUTMAZ’’ başlıklı yazısının içeriğinden iki iddiayı ele alacağım……….

* Böyle başarısız ve beceriksiz, sözünde durmayan, ne söylediğini bilmeyen, Diyarbakır'a Urfa diyen, Urfa'da ise Diyarbakır diyen bay Kemal’den hiç sıkılmadınız mı?

* Zoraki masaya dönen Meral Akşener'i terk ettiği masaya geri döndüren neden ne olabilir? Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu kasetle CHP'nin başına gelmişti. Akşener'in de böyle kendini zor durumda bırakacağı bir kaset mi var?

Değerli Boyabat Gazetesi okuyucuları………..
Asıl konuya girmeden önce halk arasındaki şu özdeyişi kaleme almak istedim. İki arkadaştan biri diğerine ‘’Anam ananı falanca yerde görmüş’’ demiş. Bu söz üzerine arkadaşı ‘’Peki senin ananın orada ne işi varmış’’ diye sormuş. Bunu neden mi anlattım. Eğer ortada bir kusur ve kabahat varsa, bu durumda iki arkadaşın anasıda aynı kusur ve kabahati işlemiş olmuyor mu? O zaman gazeteci arkadaşımız birilerinin kusur ve kabahatlerini es geçerken sadece muhalif olduğu için KILIÇDAROĞLU nu sözlerinden dolayı aşağılaması etik mi?

Gelelim sadede…………….
Gaf: yersiz ve zamansız söylenen söz ya da yapılan davranıştır. Hayatın akışı içerisinde olağandır. Kah zaman bizlerde bu tür hataya düşüyor olabiliriz. Nitekim düştüm de…. Konya da seçim çalışmaları esnasında Sayın A.Şener'in Akşehir ilçesinde yapacağı mitingin anonsu esnasında Sayın Akşehir halkı yerine Sayın Akşener halkı demişim. Farkında dahi değilim, o günlerde ziyaretime gelen ve o esnada yanımda olan Erdal Ertekin abi uyardı.

İnsan beşer kuldur, şaşar. Bu nedenle Sayın KILIÇDAROĞLU'da zaman zaman gaf yapabilir. Ama gazeteci arkadaşımız sempatizanı olduğu kişilerin onlarca gafını (Bu gaflardan bi habersen google amcaya sor) es geçerek muhalif olduğu KILIÇDAROĞLU'nun gafını kaleme alması hatta daha ileri giderek aşağılaması veya kusur ve kabahatmiş gibi lanse etmesi kabul edilemez. Bu tür ayrımcılık basın ve meslek ilkelerine aykırıdır.

Gelelim gazeteci arkadaşın ‘’Zoraki masaya dönen Meral Akşener'i terk ettiği masaya geri döndüren neden ne olabilir? Biliyorsunuz Kılıçdaroğlu kasetle CHP'nin başına gelmişti. Akşener'in de böyle kendini zor durumda bırakacağı bir kaset mi var?’’ iddiasına……..

Evet Sayın Akşener zoraki masaya dönmüştür. Ama gerçekleri es geçerek direk ‘’KASET Mİ VAR’’ sorusu ‘’SİNEK KÜÇÜK AMA MİDE BULANDIRIR’ mantığıdır. İşin aslını pekala bildiğin halde bazı hakikatları farklı yerlere çekmek vicdan be….. Sayın Akşener’i o masaya oturtan tek neden Yirmi milyon seçmenin sesine kulak vermesidir. Toplantıya icabet etmesi için çağrı yapanlardan biri de benim. Görüyorum ki bu birliktelik sizi ve çevrenizi rahatsız etmiş olacak ki "PİŞMİŞ AŞA SU KATMA" gayreti içerisindesiniz.

Son söz………... Sayın gazeteci arkadaş, geçmişte bazı liderlerin birbirlerine yaptıkları küfür ve hakaretler halan hafızalarda silinmedi. Bunlardan birine de canlı olarak vakıf oldum. Ne yazık ki geçmişte birbirlerine ağır ithamlarda bulunan aynı kişiler bugün aynı çatı altında siyaset yapıyor. İthamları yenilir içilir bir lokma olmadığı halde günümüzde aynı çatı altında siyaset yapıyorlarsa Sayın Akşener’in bir anlık öfke gafletini yenerek MİLLET İTTİFAKI'na tekrar dahil olması kusur ve kabahat öylemi….

Açlıktan ölmek üzere olan bir tilki, asmalarında üzümü bol olan bir bağa gizlice girmiş; üzümler öyle güzel görünüyorlarmış ki tilkinin ağzının suyu akmış. Sonunda tepedeki bir salkıma göz dikmiş. Tepedeki üzüm salkımlarından yiyebilmek için can havliyle sıçramış da sıçramış, zıplamış da zıplamış, ama ne yapsa nafile. Üzüm salkımları çok yukarda olduğu için erişememiş. Sonunda pes etmek zorunda kalmış. Pes ederken de ‘’AMAN ZATEN ÜZÜMLERDE GÖK ‘’ demiş……………

Dipnot: Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az…..

SAYGILAR

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: aslan 13 03 2023 17:58
"gazeteci" turan aslan; ekranlarda sıkça görülen gazeteci nagehan alçı yön değiştirme çabası içinde! sana haber vereyim dedim?

5. Yorum: fatin 13 03 2023 13:22
şefik çakici geliyor hüseyin cömert haberi olsun

4. Yorum: gazeteci 11 03 2023 23:20
sayın turan aslan siz gazetceiyseniz uğur mumcu apti ipekci cetin emeç ne iş yapıyordu lütfen gazeteciliği yandaşlıkla karıştırmayın sadece siz gereğini yapmaya devam edin saygılar

3. Yorum: kumluklu niyazi 11 03 2023 18:49
cömerte helal olsun be dostlar.yazılarıyla bizleri aydınlanmakta ufkumuzu açmakta.bravo.

2. Yorum: hasan bozkurt 11 03 2023 16:15
lütfen hakaret etmeden yorum yapın
boyabat gazetesi

1. Yorum: turan aslan 11 03 2023 12:36
sen de bana gazetecilği öğreteceksin ya cömert..!
aramızdaki fark,sen yazı yazansın, ben gazeteciyim. nasıl yazacağıma da ben karar veririm.. aynı düşüncede olmadığımız için senin gibi yazamam tabii. sen beni iyi tanırsın. ben yorum yazanlara da, senin gibi yazanlara da cevap vermem. bu ilk ve son. ben yazar geçerim. okuyan okur, okumayan okumaz! tekrar söylüyorum. ben gazeteciyim, sen yazarsın. senin tabirin ile nokta..!


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

219888


Tasarım:DtGaNi