Yayın Tarihi:06 05 2023 12:26(936)

Kılıçdaroğlu’nun mitinglerinde ambulans anonsları…

Türkiye Cumhuriyeti’nin genel ve yerel seçimler tarihinde, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mitinglerinde ambulans anonsları ile tarihe geçecek.

Karadeniz, Ege, Akdeniz, Dogu, Güneydoğu mitinglerindeki ambulans anonsları, bazen iki, bazen üç bazen beş oluyor.

Vatandaş Kılıçdaroğlu’nun mitinglerine hangi duygularla gidiyor, konuşmalarından ne mesajlar çıkarıyorlar ki rahatsız olarak sağlıkçılardan yardım istiyorlar?..

Her halde bunun bir sosyolojik açıklaması vardır.

Uzmanlar, miting alanında vatandaşların rahatsızlanması, yüksek heyacan, konuşmalardan etkilenmiş olabileceklerini söylüyor.

21 yıldır, aşağılanmaktan, azarlanmaktan, kadınlara “Sürtük”, “Adiler” “Kitapsız” İmansız”  denilmesinden, hayat pahalılığından, geçim darlığı içinde kıvranan vatandaşların çığlığı mı, uyanışı mıdır?

Bir tarafta, muhalefete hakaret eden iktidar, diğer  tarafta miting alanlarında vatandaşlara yuhalatmayan, aşağılamayan, kötü söz söylemek yerine ülkesine, milletine kaynakları ile yapacakları vaatlerini anlatan, ayrıştırma yerine 85 milyon insanımızı birleştirme, kucaklaştırma, tüketim yerine, üretim, ithalat yerine ihracat diyen muhalefet.

Millet İttifakı kurmaylarının aylarca hazırladığı 2 bin 300 sayfalık mutabakat metni, diğer tarafta, sanki Türkiye savaşa gidiyor gibi, savunma sanayindeki SİHA’lar, İHA’lar askeri gemiler, İtalya’ya fason sözde yerli ve milli TOGG !

İktidarın vatandaşına söyleyecek bir sözü kalmadığından, Kılıçdaroğlu’nun Giresun’da “Fındığın kilosu 4 doların altında olmayacak sözlerine, Cumhur İttifakı adayı Erdoğan’ın, kendisinin 21 yıldır iktidarda olduğunu unutarak, Kılıçdaroğlu’na; “Fındığı neden 4 dolar yapmadın” soran iktidar !

Mesleğim gereği uzun yıllar siyasi partilerin mitinglerini yakından izledim, eskiden beri her mitingde ambulans bulunurdu. Bu döneme, ambulanslar bayılan, mitingde rahatsız olanları yetişemediğine şahit olmadım.

Bazen, siyasi şov olsun diye mi ambulans anonsları yapılıyor diye düşündüm. Yoksa, Kılıçdaroğlu’nun, alanındaki konuşmalarından duygulandıklarından, kalabalığın çok olmasından, mı rahatsızlanıyor dedim kendi kendime.

Hadi diyelim ki, illerde yapıkları mitingler kalabalıktı, mevsim bahar olmasına rağmen sıcaktan insanlar bunaldı da rahatsızlandılar.

Türkiye’nin diğer ilçe nüfusuna göre daha az, Sinop’un Boyabat ilçesinde Kılıçdaroğlu’nun mitinginde de ambulans anonsunun yapılması ön yargılarımı çürüttü.

Kılıçdaroğlu’nun mitinglerinde insanların, tansiyon gibi rahatsızlıklara bağlı olarak sağlıkçılara ihtiyaç duyması neye işarettir?

Yorumu sizlerin…

Sokak röportajında, muhabir Kılıçdaroğlu’nun vaatlerini gerçekleştireceğine inanıyor musunuz diye soruyor?

Vatandaşı cevabı ise, “ Kılıçdaroğlu ülkeyi tek başına ben yöneteceğim, tek başıma kararlar alacağım demiyor ki. Millet İttifakı 6 lideri ile ortak akılla, istişare ederek yöneteceğiz diyor.

Ayrıca, Kılıçdaroğlu’nun vaatleri yapılabilir.Türkiye zengin bir ülke yeter ki ülke akıllıca, yönetilsin. Ben emekliyim. Kurban Bayramı’nda 15 bin lira vaadi gerçekçidir. Kaynağı nereden bulacak, nasıl verecek emeklilerin sorunu değildir. Kaynağı varki vereceğim diyor. Tabi, yıllardır emekliyi açlığa mahkum eden iktidarın ezberini bozdu Kılıçdaroğlu”

Facebook'ta Paylaş
5. Yorum: gokkurt 07 05 2023 17:26
onu bunu bırakalım seçim sonucunu veriyorum rte yüzde elliiki ile kazanacak olay bitmiştir.

4. Yorum: tarafsız 07 05 2023 14:02
boyabat gazetesi yorum yapanlara hayran oluyorum. hepsi zeka küpü, filozof. leb demeden lebiyi anlıyorlar. köşe yazarı bir tespitte bulunuyor. onlar başka alemde... muhalefeti karalamaktan başka bir bildikleri yok. ibb'de işten çıkarılanlar hakkında bilgileri olmadığı belli. peki, sayın erdoğan konya mitinginde, "ben allah'tan" emir alırım diyor. reis kendini peygamber ilan ettiğinden haberiniz varmı sözde müslümanlar.

3. Yorum: memur 07 05 2023 13:13
yorum gurbet kuşu. benim iki akrabam istanbul büyük şehir belediyesi de çalışıyordu. biri kadrolu biri binali seçimi kaybedince hemen. ak parti aktabamı ise aldı. ise aldı ama hemen seçim çalışmasında bayrak astirdi. imamoğlu belediye ye gelince kadrolu aktabamı işten çıkarmadı. kimi çıkardı seçimi kaybedip akabinde bir aylik dönemde ise aldıkları aktabamı çıkardılar. kim haklı şimdi. kimse kadrolu insanı işten cikartamaz . yalan konuşuyor iktidar.

2. Yorum: trt 06 05 2023 23:31
soğan tarlada 3 tl sen heyecan diyorsun. adamların hepsi soğan yemediği için rahatsızlandı 6 değil 9 kişinin karar alabilmesi sence mümkün mü evde bile bu mümkün değilken devlet yönetecekler öylemi

1. Yorum: gurbet kuşu 06 05 2023 15:38
sayın yazar gurbetteki bir boyabatlı olarak sadece kılıçdaroğluna inanmak için2019 seçimlerinde ibb den kimse işten çıkarılmayacak söz dedi ama bir çok
emekçi işinden oldu bizimde tanıdığım hemşehrilerimiz var bu sözünü yerine getirseydi kurban bayramında emekliye 15000 tl inanırdım çünkü hiç bier sözünü tutmuyor biz vatandaş olarak cahil değiliz tv izliyor gazete okuyor sosyal medyayı takip ediyoruz fazla güvenme daotuna saman dolduuru postuna


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

216825


Tasarım:DtGaNi