Yayın Tarihi:29 05 2023 11:48(834)

Kazanan Türkiye oldu

28 Mayıs Pazar günü gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin 2’nci turu, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güven tazeleyerek 13. Cumhurbaşkanı seçilmesiyle sonuçlandı.

İzninizle gördüklerimi ve işittiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Milletimiz bir kez daha dünyaya demokrasi sınavından başarıyla geçtiğini gösterdi. Seçmen rehavet göstermeden yine oyunu kullanmak için sandığa koştu, son sözünü yaptığı tercihle duyanlara duymayanlara söyledi.

Yarışın, liderleri Erdoğan lehine sonuçlanacağından emin olan AK Partililer saat 18.00’dan itibaren araçlarıyla caddelere çıktı. İstanbul Üsküdar’da, Kağıthane’de, Ankara Beştepe’de velhasıl yurdumuzun her bir köşesinde zafer kutlamaları yapılmaya başlandı. Çoğu araçta sesi sonuna kadar açılmış AK Parti’nin seçim şarkıları yeri göğü inletir oldu.

Cumhurbaşkanlığı yarışında iki adaydan biri doğal olarak kazanacak, diğeri de kaybedecekti. Nitekim öyle de oldu. Bana sorarsanız kaybeden olmadı; Türkiye kazandı.

2023 hedefleri doğrultusunda Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılının kapısını cumhurun reisi Devlet Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan açmış oldu.

Millet İttifakı’nın adayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu seçim yenilgisinin ardından partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Yürüyüşünün devam ettiğine ve görevinin başında olduğuna değindi. Kendisine oy veren seçmenlere teşekkür etti. Kılıçdaroğlu centilmenlik gösterip başarı gösteren rakibini tebrik etmesi çok güzel olurdu. Maalesef tebrik etmedi. Oysa siyasette küslüğün kalıcı olmadığını en iyi bilenlerden biri de Kılıçdaroğlu.

Ardından İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener de partisinin genel merkezinde basın mensuplarına bir değerlendirme konuşması yaptı. Konuşmasında seçmenin tercihine saygı duyulması gerektiğini belirten ve Erdoğan'ı tebrik eden Akşener, "Sayın Erdoğan'ın da seçim sonuçlarından çıkarması gereken büyük dersler var" dedi.

Seçim takvimini başarıyla yöneten Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sayın Ahmet Yener seçimin kesin sonucunu beklemeden Cumhur İttifakı’nın adayı mevcut Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kesin olmayan sonuçlara göre yeniden Cumhurbaşkanı seçildiğini teyit etti.

14 ve 28 Mayıs seçimlerinin önceki seçimlerle mukayese edilmesi oldukça zor. Birden fazla benzemezler mevcut. Üzülerek söylüyorum ki siyasi nezaketten uzak bir seçim süreci yaşandı. Siyaset dili öyle bir bozuldu ki, ivedilikle ıslah edilmesi, onarılması gerekiyor.

Bu seçim; güven, güvenlik, iktisat, istikrar, istikbal, ittifak, refah, rehavet, linç kültürü gibi kavramların sıkça kullanıldığı bir dönem olarak hatırlanacaktır. Bir de milletimizin birlikteliğine dokunacak zararın göz ardı edildiği bir karalama kampanyasının sırf kazanmak uğruna yürütüldüğüne şahit olduk.

Millet İttifakı bileşenleri arasında yer alan ve seçim sonrası yapılan konuşmalar içinde en iyi konuşmayı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yaptı. Millet İttifakı’nın devam edip etmeyeceğine de peşinen “evet” demedi. Akşener, siyaseti iyi okumaya gayret eden, kazanmaya odaklanan, vatandaşın çığlığına kulak veren, nedense gereğini yapamayan siyasetçi olarak hafızalarda yer alacağa benziyor. 14 Mayıs’ta kendisine ilave oy vermeyen, fazladan milletvekili kazandırmayan seçmenin mesajını bu sefer doğru okur ve gereğini yapar inşallah.

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçlarının ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

215532


Tasarım:DtGaNi