Yayın Tarihi:03 06 2023 00:44(2107)

Gün gelir değişimde değişir

Türkiye, 14 Mayıs'ta milletvekillerini, daha sonra da 28 Mayıs ikinci turunda yapılan tarihi seçimle Cumhurbaşkanını seçti.

28 Mayıs ikinci tur seçiminin kesin sonucuna göre Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan bir kez daha sandıktan açık ara önde çıkarak yeniden Türkiye'nin Cumhurbaşkanı oldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sayın Ahmet Yener, Erdoğan için hazırlanan mazbatayı Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop'a takdim etti.

Millet İttifakı'nın omurgasını oluşturan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), İYİ Parti ve Saadet Partisi seçimi kaybetmenin muhasebesini yapmaya başladı. Kaybetmenin verdiği bir hüzün var ve moraller çok bozuk. Keza masayı dışardan destekleyen Halkların Demokrasi Partisi’de (HDP) öyle.

Tartışmalara bakılırsa 2023 seçimlerinin faturasının CHP, İYİ Parti ve HDP’ye kesildiği anlaşılıyor. 14 Mayıs parlamento seçiminin ittifak içinde kazananın DEVA, SAADET, DEMOKRAT bir de GELECEK partileri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Taş atma zahmetine girmeden alacaklarını fazlasıyla aldılar.

14 Mayıs seçimlerinde Meclis'te koltuk sayısı düşen, 28 Mayıs'ta da Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybeden CHP'de tartışmalar hat safhada. Kurultay sürecini başlatması beklenen partide "değişim" talepleri öne çıkıyor. Parti genel merkezinde saatler süren toplantılar yapılıyor. Kurul üyeleri istifalarını veriyor. Genel başkanlığı bırakması tartışılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun MYK ve Parti Meclisi toplantılarından sonra istifa edip etmeyeceği konusunda karar vereceği söylense de, istifa etmeyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. Kılıçdaroğlu'nun yerel seçimlerin yapılacağı Mart 2024 tarihinden sonra partisinin başından ayrılabileceği ihtimaller dâhilinde.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "Millet İttifakı bir seçim ittifakıdır. 28 Mayıs itibari ile seçim ittifakı bitmiştir" dedi. Bu açıklamayla Altılı Masa'nın seçim ittifakının bu dönem için bozulduğu ilan edilmiş oldu. Hatta seçim ittifakı uzun bile sürdü. Bunun sebepleri var tabi. Ancak gelecek yıl Mart ayında yapılacak yerel yönetim seçimlerinde ittifakın yeniden oluşturulmayacağını, yeni ortak masaların kurulmayacağını ileri sürmek eşyanın tabiatına aykırı bir durumdur. Siyaset, ihtiyaç hâsıl olmasında olmazları olduran ustalık gerektiren bir zanaattır.

CHP listesinden seçilen DEVA ve GELECEK partili milletvekilleri istifa ederek yuvalarına döndü. Sıra SAADET’li milletvekillerinde. DEVA Partisi ile GELECEK Partisi’nin TBMM'de ortak grup kurma noktasında hemen hemen anlaştığı bilgisi geliyor. Anlaşma sağlanabilirse bu gruba SAADET’in de katılması bekleniyor.

TBMM yeni dönemin kapılarını bugün açıyor. Kayıtlarını yaptıran çiçeği burnunda yeni milletvekilleri yemin etmeye başlayacak.

Önümüzdeki hafta hem yeni kabine hem de Meclis çalışmaya başlayacak. En düşük memur maaşının 22 bin TL’ye yükseltilmesi, 3600 ek göstergenin 1’inci dereceye yükselmiş tüm memurlara verilmesi, asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili düzenlemeler TBMM’nin öncelikli gündemi olacak. Asgari ücret çalışmalarının ay sonu ya da temmuz başına kalabileceği belirtiliyor.

Siyaset arenasında politikada kazanlarının kaynaması edindiğimiz izlenime göre gelecek günlerde de sürecek. Muhalefet partilerinde değişim rüzgârı şiddetini artırarak devam edecek.

Görüyorum ki siyasetçi kimliğine sahip bazı arkadaşlarımızda seçim öncesindeki o eski hallerinden eser yok şimdi.

Değişmeyen tek şeyin değişim olduğu söylentiler arasında yer alsa da; günü geldiğinde değişimin de değişeceğini bilmeliyiz.

Facebook'ta Paylaş

Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Bu Kez Algı Değil Hakikat Kazanacak Gibi……


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 2 - Mart 2024


Yabancıların Gözüyle


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


2023 Yılı Sinop Cumhurbaşkanlığı Sonuçları (14-28 Mayıs 2023)


Nasıl bir belediye isteniyor?


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mart ayı ziyaretci sayısı:

217370


Tasarım:DtGaNi