Yayın Tarihi:05 05 2024 13:56(1462)

Son Yirmi Yılın Belediye Başkanlarının Not Karnesi

Malum Azrail çat kapı yapıyor. Ölüme hazırlı olmak gerek. Valla üzerlerinde kul hakkı çoksa yandı keten helvası. Cübbeli Ahmet’in yanmaz/yanmayan kefeni dahi koruyamaz………

“Kibir hastalığı” tespitinin kaynağı en kestirme tabirle “kendini dev aynasında görmek” diye özetlenebilir. Genelde bu kişiler "dünyayı ben yarattım" derler. Hak, hukuk tanımazlar. İlçemizde bunun örneklerini çok gördük. Alın size bu konuda bir örnek.

Zatın biri ile mahkeme salonundayız. Zat hakime demez mi; ‘’Bu aileyi Boyabat da kimse sevmez vs…’’ diye… Ben ecdat sözüne çok itibar eden bir kişiyim. Çünkü tecrübe konuşur. Atalarımız; ‘’Eşeğimin alnı sakar kendi adını ile takar’’ sözünü durduk yere söylememiştir. Yine bir örnek verirsek ‘’Aç tavuk kendini buğday ambarında zannedermiş’’ ecdat sözü cuk oturmuyor mu…

Tilki üzüm hikayesini çoğumuz biliriz. Tüm cabalarına rağmen ulaşamadığı üzüme zaten gök dememiş mi. İlçede bir aydır bir sükûnet var. Bazı olumsuzluklar olsa da, yirmi yıldır gülmeyen yüzler gülüyor.

Tabi bu arada AKP teşkilatından da ses seda yok. Adeta matem havasındalar. Yüzler gülmediği gibi bir iç hesaplaşma da var gibi görünüyor. Kerameti kendinde zannedenler halkın gücünü hiçe saydılar. Ve bu seçimde de bedelini ağır ödediler. Gelelim asıl konuya……..

Son yirmi yıl içerisinde ilçe belediyesi yasalarla değil, ben yaptım oldu bitti ile yönetildi. Bu konuda çok örnek verebilirim. Yasalar doğrultusunda ruhsat almak istediğimde, dönemin Belediye Başkanı X kişi ruhsatımı hazırlayan memura ağır ithamlarda bulunarak, memurun görev yapmasını engellemiştir. Yine aynı belediye başkanı farklı bir memura; ‘’Ben hala yediğim yumruğun acısını unutmadım, sen o kişinin işlemini nasıl yaparsın’’ diyerek hakaretler yağdırmıştı. Ama aynı Belediye Başkanı yandaşlara Boyabat'ı peşkeş çekmiştir.

Örnek mi? Boyabat'ın bağrına çakılan 11 katlı binalar, Otogar ihalesinde ki yolsuzluklar, Kolaz çayına döşenen atık su boruları (SN 8 yerine SN 4 boru döşenmesi, borular yoldan döşenmesi gerekirken, çay içerisinden döşenmesi.) Şehitlikte kullanılan mermerler bir iş adamı tarafından hibe edilecek dendiği halde aynı kişiye o zamanın parasıyla 80 bin TL ödeme yapılması. (Neden ödendiğini de pek ala biliyoruz.) İmar yolsuzlukları, Büyük Cami'nin yanına yapılan WC'nin değerinden yüksek fiyatla yaptırılması, daha neler neler.

Kendine açtığım davalar neticesinde iki-üç kez ceza aldı. Bu kadar veballe diğer tarafa gitmek….

Ya sonraki Belediye Başkanı olan Y kişi!.. Vah haline, hem de ne vah.. Nasıl çıkacaksın Allah'ın huzuruna. Üzerimizde oynadığın oyunların vebali ne olacak. Ya attığın iftiralar. 11 katlı binalar hakkında açmış olduğum davadan vazgeçmem için teklif edilen rüşvetler. Sakına inkar etme şahitleri gözüne sokarım. Atıl durumdaki seyir kulesi ve teras Boyabat'ın bağrına çakılmış iki kazık. Yüksek miktarda borç bırakması, ya Çorak köyü üzerindeki inşaat. Çok vebal var çok…

Boyabat halkına bir hatırlatma yapayım. Şu anki mevcut belediye binası Özel İdare tarafından yapılmıştır, Boyabat Belediyesi'nin kasasından inşaat için kuruş ödenmemiştir.

Birde Z isimli Belediye Başkanını irdeleyelim. On altı aylık görevi içerisinde neler yapmış. Harcamalarda bazı radikal kararlar aldığını duyduk ama sadece bir balondan ibaret olduğu da yakında açıklanacak inşallah. Kültür merkezi altında satılan işyerleri resmen ilçeye bir ihanettir. Ya diğer satılan dükkan ve arsalar.... Ayrıca Çorak yolu üzerindeki inşaata müdahale etmemesi de bir handikaptır.

Birazda çiçeği burnunda ki başkanımızdan bahsedelim…

Daha dün bir, bugün iki, belki konuşmak için erken olabilir. Kendinin bi haber olduğu bilgiler olabileceğini düşünerek bazı konularda aydınlatmakta yarar var diyorum.

Kısa zaman içerisinde Boyabat Belediye'sine dört, Valilik makamına da bir adet olmak üzere toplamda beş ihbar dilekçesi gönderdim. Hepsi ilçe için hayırlı dilekçeler. İnşallah bu konuda sağduyulu davranır diyorum.

Ayrıca eski dönemlerde yaygın olan düğünlerde takı takmak, çelenk göndermek maliyet olarak bir külfet olduğu için bu dönem bu tür işlere son verilmesi daha uygun olanıdır. Bu benim kişisel önerim inanıyorum ki bu öneriye çok kişide destek çıkacaktır.

Duydum ki, son birkaç gün içerisinde kalabalık bir kafile gelmiş. Lokantaya göndermek yerine çay simit ikramı yapılmış. Kutluyorum.

Son söz: Ben gördüklerimi ve yaşadıklarımı aktardım. Her insanın mükafatını ve cezasını verecek olan Allah'tır. Kim ne tarafa gider bilemeyiz. Lakin atalarımız da; ‘’Görünen köy kılavuz istemez’’ demiş.

SAYGILAR
HÜSEYİN CÖMERT

Facebook'ta Paylaş
12. Yorum: bahçeler 14 05 2024 11:14
comert bahçelerde parklarda çıçek sulanma görevı senı beklıyor

11. Yorum: samimi 11 05 2024 00:05
boyabatın mesire yerindeki alanın üstünün kapatılması yasalmıdır? oranın sahibinide hükümet meydanında mazbata konuşmasında sahne görmek tesadüf müdür?

onbir katlıların onundeki derenin ustunun ortulmesi yasalmıdır?

hak hukuk adalet diyen yeni belediye baskanı kamuya ait olan kultur merkezi bahcesindeki traktör işgali icin ne diyecektir.?

hukumet konagı altındaki garaj vatandaşlar için mi yapılmıştır yoksa kamu personeline mi tahsisi edilmiştir?

pazar yerindeki park sorunu ve kaos nasıl giderilecektir.

herkes sokak önüne dubalar atıyor park yasak yazıyor zabıtalar trafikçiler seyrediyor. çarşıda işi olan vatandaş aracını nereye park edecek... adam x lokantıası y fırını z pastenesi diye duba koyuyor sabah 8 -5 de kendi özel aracını park ediyor vatandaş park yeri bulacağım diye dört dönüyor..

bu vatandaş yeni başkanı sorunları çözssün diye seçti.. çay corba hayırlı olsun ziyaretleri artık bitmeli icraat bekliyoruz..

10. Yorum: muhtar 09 05 2024 09:25
"atın iyisine doru yiğidin iyisine deli derler" ! devammmm

9. Yorum: aşınmaz 07 05 2024 14:27
yollar yürümekle aşınmaz comert yazmaya devam benzin vadı da bızmı içtik!!!!

8. Yorum: kemal 07 05 2024 09:32
dogru söyleyeni kovarlarmıs ya hani kovmasınlar bence onca yatanı kaçanı calışmayan hep baş üstündeydi.haksızlığa adaletsizliğe herkes göz yumuyor,ayıptır vebaldir.bana
dokunmayan yılan kırk yıl yaşasın deniliyor.helallllllll
lllllllll san hüseyin cömert bey sizi taktir ediyorum.onca şeyler dönmüş rant için biz bilmiyoruz.<zaten rant surdan belli otogar oraya ne alaka yapıldı istanbul ankara yol güzergahı orasımı ,yoksa saraydüzü yolumu,ne diyelim hakkımıza girenide hak yiyenide mevlama haval.... hüseyin bey sizden allah razı olsun sizin gibiler mevlam basını sağ etsin.

7. Yorum: ohhhhhhhhhh 06 05 2024 11:02
çok güzel oldu akp nın kokuşmuşlukları döküldü ortaya geç bıle kalmıştı ohhhhhhhhhhhhhhhhhh
hhhhhhhhhhhh

6. Yorum: de haydı 06 05 2024 10:40
para yokkı ne ıkram edılecek çay sımıtten başka denız bitti

5. Yorum: daylulu kerem 06 05 2024 09:18
sayın hüseyin cömert yazılarıyla gönülleri fethedip yüreklere su serpiyor dostlar.hak hukuk adalet savaşçısı olarak yamuklukları duzeltip kötü işleri silip süpürüyor.cömerte helal olsun dostlar.

4. Yorum: doğrucu 06 05 2024 00:23
valla yirmi yıla damgasını 1.50 boyunda bir kız vurdu .sizin fatma gül adını koyduğunuz kişinin tüm yaptıklarının yaktığı canların boyabat ın intikamını aldı mertçe yaşadı mertçe anlattı ama on
un kadar olamayan fatma gül de iftira diye sağa sola saldırıp kendini haklı çıkarmak için oyun üstüne oyun yaptı kim inanır kimse , inanmış gibi yaptılar çünkü utanma bilmiyor adam insanlar utançlarından inanmış rolü yaptı bu kız 20 yıla damga vurdu efe kızmış helal olsun yaktığı canların aldığı ahların vebalini o kız ve onun dürüstlüğü yüzünden ortaya çıktı fatma gülün suçları yazılsa kitap olur işler karışır kusarsınız ama hakkını verelim hesabınıda ağır ödedi ömür boyuda ödeyecek.

3. Yorum: umut 05 05 2024 23:57
sayılar değer ...yazar boyabat aslında küçük bir türkiye
aynı kokuşmuşluk boyabatın büyük hali türkiye'de de var .
çok küçük hali aile de ve fette de var...muhafazakarlar akp ile türkiyeyi yönetmek için ellerine bir fırsat geçmişti ama ne yazıkki bu fırsattı çok cahilce ve ahmakça ve acımasizca harcadilar ve tarihe diğer bazı sol iktidarlar gibi kara bir leke olarak kaldılar.ve malasef ve ne yazıkki güzel dinimizinde canina okudular. malesef ve malesef dindar denince artık akla güvensiz zalim ve ,yolsuz akla geliyor
ne yazıkki bunlar da akp ye nasip oldu.
kaleminiz çok cesur gönlünüz gibi ....vessalam..

2. Yorum: halkın sesi 05 05 2024 23:01
biz seni seviyoruz hüseyin bey ...

1. Yorum: boyabatlı kağzım 05 05 2024 22:05
cömerte bravo be dostlar.döktürmüş gene yazıyı.hem nalına hemide mıhına vurmuş.cömert açtığı davalarla yamuk yumuk olan yanlış işleri düzeltiyor.cömert halkın dostudur dostlar.her zaman halk için hak hukuk adalet için çalışıp cabalar.helal olsun.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Doğru Bildiğimiz Yolda


80 İhtilali ve Kays Parmaksız…


Öncelik ekonomide


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Şafak Akça yazdı: Ayrıştırılan eğitim, farklılaştırılan gençler


Boyabat Gazetesi Berat Kandili Mesajı


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Burası Boyabat Göreceğiz!


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


e-Seçim Sistemi


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Mayıs ayı ziyaretci sayısı:

233862


Tasarım:DtGaNi