Yayın Tarihi:03 06 2024 12:05(994)

Boyabat’ta Hayvan Kesimi Nerede ve Nasıl Yapılıyor?

Yaklaşan Kurban Bayramı ile birlikte Boyabat’ın en büyük sorunu haline gelen mezbahada yeni gelişmeler kamuoyunda rahatsızlık yarattı. Boyabat’ın tek mezbahası tadilat için kapatıldı. Vatandaş soruyor hayvan kesimleri nerede ve nasıl yapılıyor?

Boyabat’ta Mezbaha Sorunu Büyüyor!

Boyabat’ta hiç de sağlıklı olmayan ve uzun bir süredir hizmete devam edilmesine göz yumulan mezbaha, 31 Mart 2024 seçimleri sonrasında nasıl olduysa birden gündeme geldi. Boyabat Belediyesi mezbahası, bu defa yetkililerin talimatı ile özellikle hijyen konusu başta olmak üzere tadilat ve düzeltme işlemleri için kapatıldı.

Yetkililer, acil yenilenmenin hemen yapılmasını isterken, mezbahanın bu süreç içerisinde kapalı olması ve özellikle bu sürecin Kurban Bayramı'na denk gelmesi sıkıntıyı beraberinde getirdi. Kasaplar ve kurban kesimi yapacaklar, şimdi dört gözle tam verimli olmasa da bu mezbahanın açılmasını bekliyor.

Çivisi çıkmış bir Boyabat Belediyesi teslim alan Belediye Başkanı Hasan Kara sorunlara kısa sürede çözebilmek için çözümler arıyor.

Kesimler Nerede Yapılıyor?

Mezbahanın kapatılması ile birlikte ilçede bulunan bir çok market, kasap ve kebapçının kesimleri nerede veya nasıl yaptığı da kamuoyu tarafından sakıncalı bir şekilde dillendiriliyor.

Kaçak Ete Davetiye mi?

Mezbahanın kapanması ile kesimlerini şehir dışında yapmak zorunda bırakılan veya etini dışardan temin etmek zorunda bırakılan kasaplar, şimdi kara kara düşünüyor. Boyabat’ta yaptırılacak bir kesim için hayvanlar en yakın 100 km uzaklığa açık bir araç ile götürülecek, ardından kesimden sonra ise buzdolabı olan bir araçla Boyabat’a getirilmesi gerekiyor ki, buda maliyet açısından vatandaşlara ciddi bir yük bindiriyor.

Vatandaşlar, bir iki hayvan kesimi yapan kasapların böyle bir yükün altına girmesi zarar etmesine anlamına geleceği için, acaba merdiven altı kaçak kesim yapılıyor mu sorusunu da gündeme getirdiğini açıkça ifade ediliyor.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
6. Yorum: boyabatlı.yılmaz 07 06 2024 08:30
kıymetli boyabatta yaşayan boyabatlılar.ben gurbetçi bir arkadaşınız olarak boyabat doga ve insanıyla. güzeldir. ama velakin biz boyabatlı olarak tek taraflı yani kişisel düşünen bir toplumuz. herkez kendini düşündügü gibi memleketimizide düşünmelidir. kurban bayram yaklaşıyor rabbim kesecegimiz kurbanları kabul etsin dergahında.belediye başkanımız hasan kara bey başarılar dilerim.

5. Yorum: kumluklu niyazi 05 06 2024 22:17
vatandaşlarca kurban kesimi meselesinde çevre temizliği hususunda gerekli tedbirler alınmalıdır.yoksa allah muhafaza hayvan pislik ve artıklarından bulaşıcı hastalıklar olabilir doğrusu.

4. Yorum: çoraklı 05 06 2024 12:38
görevden azledilen başkan zamanında işletme ihalesi yapılmamış mıydı? ihalenin incelenmesi,kamunun zararının tespit edilmesi, (varsa) usulsüzlük ve yolsuzlukların ortaya çıkması gerekir. memleketi kuruttular. insallah başkan hasan kara gereğini yapar. âbâd edeceğiz dedikleri memleketim hârâb durumda ne yazık ki.

3. Yorum: engin 04 06 2024 10:07
durağan belediye mezbahanesinde kesebilirler👍

2. Yorum: kerim 03 06 2024 16:26
marka şehir, abad boyabat diye diye mahvettiniz belediyeyi talan ettiniz hasan kara yerinde olsam hep suç duyurusu yaparım.

1. Yorum: hasan ali baş 03 06 2024 20:02
çok güzel bir konuyu haber ettiğiniz için teşekkr ederim.. konumu başka kahramanı olarak her zaman bilgi paylaşımına hazırım. sygılar


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Sofralarda Değişim Rüzgârları


Başkan Kara'nın ilk İcraatı: Suya zam!


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Belediye İçerisinde İç Çatışma


Boyabat Gazetesi 19. Yaşında


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Şafak Akça yazdı: Yaşasın Tatil!


Doğayı Korumaya Mecburuz!


Doğru Bildiğimiz Yolda


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Temmuz ayı ziyaretci sayısı:

352178


Tasarım:DtGaNi