Yayın Tarihi:06 06 2024 11:18(407)

5 Haziran Dünya Çevre Günü TEMA Vakfı Boyabat İlçe Temsilciliği Basın Açıklaması

Birleşmiş Milletler (BM), 1972 yılında İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlediği zirvede 5 Haziran gününün “Dünya Çevre Günü” olmasını oy birliğiyle kararlaştırdı. Çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını artırmak ve politik ilgiyi yükseltmek amacıyla dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanan bu anlamlı günün yer aldığı hafta, 2022’den itibaren "Dünya Çevre Haftası" olarak da kutlanmaktadır.

Dünya Çevre Günü'nün bu yılki ana teması, “Bizim toprağımız. Bizim geleceğimiz. #DoğayıOnaracakNesiliz" olarak belirlenmiştir. Topraklarımızı, ormanlarımızı ve meralarımızı tahrip ederek, biyolojik çeşitliliğimizi yok ederek ve suyumuzu kirleterek dünyamızı saran ekolojik güvenlik ağını tehlikeye atıyoruz. Eğer bu şekilde yaşamaya devam edersek, gelecek nesillerin en temel ihtiyaçlarını karşılayamamalarına hatta yaşama imkânlarının ellerinden alınmasına neden olacağız.

Çevre, canlıların yaşadığı ortak bir alandır. Hayvanlar, insanlar ve bitkilerin sağlıklı, temiz bir çevreye ihtiyacı vardır. Bunun için de bizlerin çevreyi koruması gerekiyor. Yaşam alanımızı korumazsak çevre zarar görür, buna bağlı olarak doğanın dengesi bozulur, bitki ve hayvan türleri tehlikeye girer ve bizler kendimize yaşayacak bir alan bulamayız. Çevremizi korumak adına çevremizi temiz tutmalı, çevreyi kirleten kişileri uyarmalıyız.”

TEMA Vakfı Boyabat İlçe Temsilciliği olarak çevre haftası kapsamında etkinlik paydaşlarımız olan Boyabat Belediyesi ile birlikte bu önemli günde şu mesajı vurguluyoruz; bu sorunun çözümü, yaşamımızı sürdürecek kadar tüketip mutlu olabileceğimiz bir toplum düzeni yaratmak ve herkesin bu hedefe ulaşmak için birlikte hareket ederek katkı sağlamasından geçiyor. Ancak bu şekilde bizden sonraki tüm canlılara sürdürülebilir bir dünya bırakmış olacağız.

En basit noktadan başlarsak kişinin yere attığı bir izmarit ya da bir ürün ambalajı bunu yapan kişi için bir sorun oluşturmuyor; o sadece çöpünü elinden çıkartmayı düşünüyor ve birkaç adım ötedeki çöp kutusu bile onun için bir şey ifade etmiyor. Bu en masum çevre kirliliği ortaya çıkaran olaylardan birine örnek olarak verilebilir. Unutulmamalı ki elimizden çıkan çöpler dünyamızda durmaya devam ediyor. Hepimizin çöplerimizi sokaklara yollara piknik alanlarına bıraktığımızı ve temizlik çalışanlarının olmadığını düşünelim. Bir ay içerisinde söylenmeye ve şikâyet etmeye başlarız. Neden söyleniyoruz çünkü biz pisleteceğiz ki temizlik çalışanları temizlesin işleri ne algısı Boyabat’ımızı bu hale getirdi maalesef. Temizlik çalışanlarımızı çöp kutularındaki çöpleri alması ayrıştırması geri dönüşüme kazandırması kapsamında değerlendirebilirsek çok şey kat edeceğiz. Geri dönüşüm kutularımıza baktığımızda çöp kutusu olarak kullanılması da yapmamız gereken çok şey olduğunu gösteriyor. Çöpünü çöp kutusu bulana kadar elinde taşıyan çöpünü ayrıştırabilen insanlarımızın artması bizi yüzyıl ileriye götürecek. Bu bilinci zaman içerisinde kazanabilmemiz için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor.

Bu etkinliğe katılarak hassasiyet gösteren ben mi attım benim çöpüm mü ben çöpçü müyüm zihniyetinden çıkabilmiş, dünyayı sahiplenmiş burada bulunan ve bu bilinçteki herkese teşekkür ederiz. Katılımınızla etkinliğimizi daha renkli ve güçlü kılan siz Boyabat halkına minnettarız.

5 Haziran Dünya Çevre Gününüzü kutlar, pazar günü yapılacak bisiklet etkinliğimize bekler, saygılarımızı sunarız.

Facebook'ta Paylaş
1. Yorum: kumluklu niyazi 07 06 2024 09:44
5 haziran dünya çevre günü kutlu olsun dostlar.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Sofralarda Değişim Rüzgârları


Başkan Kara'nın ilk İcraatı: Suya zam!


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Belediye İçerisinde İç Çatışma


Boyabat Gazetesi 19. Yaşında


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Şafak Akça yazdı: Yaşasın Tatil!


Doğayı Korumaya Mecburuz!


Doğru Bildiğimiz Yolda


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Temmuz ayı ziyaretci sayısı:

352287


Tasarım:DtGaNi