Yayın Tarihi:06 06 2024 11:42(735)

Boyabat Belediye Meclisi Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi

Boyabat Belediyesi meclisi 2024 Haziran ayı toplandığını Boyabat Belediye Başkanı Hasan Kara başkanlığında toplandı.

2024 Belediyesi meclisi toplantısı,

1. Samsun 2. İdare Dava Dairesi 2024/490 Kararı,
2. Samsun 2. İdare Dava Dairesi 2024/314 Kararı,
3. Boyabat Geneli Muhtelif Yerlerinde İmar planı Değişikliği,
4. Yeni Mahalle 679 Ada 7 Parsel Satın Alma Talebi,
5. Esentepe Mh. 903 ve 904 Ada İmar Plan Değişikliği Talebi,
6. Mobil Baz İstasyonu İçin Yer Tahsis Talebi,
7. Su Tarife Ücretlerinin artırılması konularını gündeme aldı.

Gündemin 1. ve 2. maddesi Boyabat Daylı Köyü mevkiinden bulunan ve kapatılan bir yolun tekrar açılması için Samsun2. İdare Mahkemesi Kararının uygulanması talebi oybirliği ile komisyona sevk edildi.

Gündemin 3. maddesi Boyabat Geneli Muhtelif yerlerdeki İmar Plan Değişikliği oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 4. maddesi kendi arsası yanında bulunan ufak arsadaki yapıyı Boyabat belediyesine ait alana taşırarak ortak kullanım alanı oluşturan vatandaşın36 yıldır kullandığı yerin şahsın satın alma talebi oy birliği ile ret edilerek,  satışının olamayacağı kararı alındı.

Gündemin 5. maddesi Esentepe mahallesindeki 2 adada imar değişikliği yapılarak kat 3 ve 5 kat olan yerlerin düzenlenmesi konusunda genel revizyon yapılması oy birliği ile uygun görüldü.

Gündemin 6. maddesi bir süredir Boyabat Kalesi eteğinde seyyar bulunan telefon baz istasyonuna 10 metrekare bir alanda yer tahsisi yapılaması oy birliği  ile kabul edildi.

Gündemin 7. maddesi Boyabat’ta şebeke suyunda fiyatların iyileştirilmesi gündemde yerini aldı. Su fiyatları hakkında görüşme oy birliği ile komisyona sevk edildi.

Belediye Meclisinde Gerçekler Konuşuldu

Boyabat belediye meclisinde gerçekleşen gündem dışında Milliyetçi hareket Partisi Belediye meclis üyesi Ayşe Şahin sokak hayvanlarını gündeme getirirken, Milliyetçi hareket Partisi meclis üyesi Halim Şahin Orta çarşıda yaşanan ticari taksicilerin sorunlarının çözümünü gündeme taşıdı. Ak Parti Boyabat Belediye meclis üyesi Mert Çakır ise  Boyabat Belediyesi Ekmek fırının akıbeti hakkında gündem oluşturdu.

Boyabat Belediye başkanı Hasan Kara sokak hayvanları için çeşitli kurumlarla istişarelerin yapıldığını 17/18 km bir alanla sokak hayvanlarının özgürlüklerinin kısıtlanmadan, daha iyi ve uygun şartlarda yaşamları için sonlara gelindiğini belirtti. Ekmek konusunda uzun soluklu bir maratonda olduklarını belediye ekmek fabrikası için kısa sürede somut adımlar atılacağını, bayramlarda ekmek konusunda ise vatandaşları bayramın 1. ve 2. günleri için ekmeklerini tedarik etmeleri 3. ve 4. gün ekmek çıkacağının belirtti. Ticari taksiler konusunda ise taksicilerin 2 parça halinde ve uygunsuz bir şekilde durmalarından kendisinin de rahatsız olduğunu kısa süre için planlanan bir programla bu konunun köklü olarak çözülerek taksici esnafının rahat nefes alacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: Boyabat Haber Gazetesi.com - Ezgi FM

Facebook'ta Paylaş
10. Yorum: doğrucu 07 06 2024 17:17
vallaha hasan karaya oy vermiş biri olarak pişman oldum ellerim kırılsın
yine 5-10 tane fırıncı esnafına göre koskoca boyabatı teslim etmiş bayramda gelecek misafirlerimize belediyenin yüzünden ekmek yediremiyoruz koskoca belediye 5-10 fırına söz geçiremiyor bütün esnaf çalışıyor kardeşim bu fırının en ihtiyaç duyulduğu anda tatil yapması hangi aklın ürünüdür sayın kara bu işe el at koskoca boyabata 1-2 fırın nöbetci yapıp bu işi çözemezsin

9. Yorum: boyabatlı kağzım 07 06 2024 09:47
başkan karaya bravo dostlar.boyabatı çok iyi yönetmekte.helal olsun.

8. Yorum: sporcu 07 06 2024 09:19
orman işletme müdürlüğü (özen market arkasındaki) yeşil alan ve etrafındaki yeşil alanlar ilçe halkı özellikle gençler tarafından hoyratça kullanılmakta ve pislik içerisinde bırakılmaktadır. biraz da haklılar çöp kovaları yetersiz ve lütfen temiz görmek istiyoruz.. köpekler yeşil alanları mesken edinmiş durumda ve yeşil alanlar acilen sulanmalıdır.

7. Yorum: halk 07 06 2024 00:52
yav bitane üyede şu boyabat çöplüğünün yanan dumanından hiçmi rahatsız olmuyorda dile getirmiyorsunuz.boyabat çöplüğü ilk ve en acil çözülmesi gereken bir konu.

6. Yorum: boyabatlı 06 06 2024 22:48
köprü zaten dar birde üstüne bi firmanın çekicileri sağlı soşlu park ediyor buna bi çözüm bulun başkanım

5. Yorum: vazife-1 06 06 2024 20:13
sayın hasan kara çay içme tanışma merasimleri bitti.. artık icraat zamanı ben sana oy verdim oturduğum sokak orman sokak çer çöp dolu boyabat köprü başı ve dörtyol arasından ibaret degildir. ayrıca bu sokakta bulunan gece gunduz sokakta yatan 3 tane köpek mevcut bu köpekler gereksiz yere insanlara havlıyor hırlıyor.. küçük çocuklar görüyorum sabah okullatrına gidergen korkuyorlar..

4. Yorum: vazife-2 06 06 2024 20:12
bu işe acilen bir an evvel çözüm bul. bu köpekler sahipli ise neden gece gündüz bunlar sokakta yatıyor sahipliyse sahibini bul evlerine bu hayvanları almasını söyle... ikıncı konu bazı kafe işletmeleri yolu işgal etmiş durumdalar saksıdaki 10-12 tane cam agacını yola dizerek yol işgal edilmekte araclar dengesiz sekilde park ediyor ve yol daralıyor.. ben seni bu gibi bu sorunları cözesin diye sectim sende talip oldun. haydi bakalım vatandaş olarak senden icraat bekliyorum.. ben sana 2 kat yerime 5 kat ruhsat cıkart demıyorum en temel insani yaşam haklarımı sağla diyorum... tarih seni nasıl yazacak buyuk umıtle gelen baskan ı nasıl yazacak .. gerisi sana kalmış

3. Yorum: yenimahalleli 06 06 2024 18:48
sorum başkan hasan karaya bir sonraki secimde aday deyıl bence milletvekili falan neden akp nın olan belediye borçunu acıklamıyor soz vermişti

2. Yorum: tek adam 06 06 2024 16:08
herkes değişir değişmeyen tek adam kım orda bılın bakalım.........

1. Yorum: vatandaş 06 06 2024 13:32
çöplük konusu ne olacak,ucube iki yapı yıkılacakmı ,çevre yolu bitmesi için bir girişimde bulunulacakmı önclik bu konular olmalı diye düşünüyorum sayın başkanım siz bir açıklama yaparmısınız.


Yorumcuların dikkatine! Yasal Uyarı!

  1. Yorumlarınızı anlaşılır bir dille ve dilbilgisi kurallarına uygun olarak özenle yazınız. BÜYÜK HARF kullanmayınız. Tekrar okuyarak yanlışlarınızı düzeltiniz.
  2. Anlaşılmaz kısaltmalar yapmayınız.
  3. Lütfen yorumlarınızda terbiye dışı sözler kullanmayınız.
  4. Yazılan yorumların sorumluluğu yazarına aittir. Sonradan pişman olunacak hukuki sorunlarla karşılaşmamak için kişi veya kurumlara yöneltilmiş olan eleştirileriniz hakarete varmasın.
  5. Yorumlar denetlendikten sonra yayına verilecektir.
  6. Yazılarımızda yanlış ya da kusurlu bir konu bulunursa bunu lütfen bize bildiriniz.

Yukarıdaki Sözleşmeyi/Uyarıları kabul ediyorum.
'Evet' Yazın:
İsim:
E-mail: (isteğe bağlı)




Beni Unut

Sofralarda Değişim Rüzgârları


Başkan Kara'nın ilk İcraatı: Suya zam!


Hisar Tuğla Eleman Aranıyor İlanı


Belediye İçerisinde İç Çatışma


Boyabat Gazetesi 19. Yaşında


2024 Boyabat Yerel Seçim Sonuçları (31 Mart 2024)


Şafak Akça yazdı: Yaşasın Tatil!


Doğayı Korumaya Mecburuz!


Doğru Bildiğimiz Yolda


Siyaset Kazanı Yerel Seçim 4- Mart 2024


2024 - 1445 Ramazan İmsakiyesi


Boyabat'ın 2023 yılı nüfusu belli oldu


Mutlu Yıllar


Boyabat İYİ Parti İlçe Teşkilatı, Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Mesajı


AKP iktidarı, hangi ekonomik program hedefini tutturdu ki?


Türkiye'de, sosyal adalet gereği zamlar yapılıyor!


Vergi Bağlandı


Sallım Çorba


Bazı Haramlar -2


86 yıllık bir fotoğraf


Yılmaz Özdil şehit dedelerimizin dünyanın nerelerinde yattığını


Boyabat Ticaret ve Sanayi Odası Tanıtım Videosu


8-9 Şubat Boyabatta Kar Yağışından Görüntüler


5 bin - 30 bin TL'yi aşan faturaların GİB Portalından e-Arşiv olarak Düzenlenmesi


Müjde…. Hadi Hayırlı Olsun


Fevkaladenin Fevkinin de Fevkinde


Yazı ve Haberleriniz İçin:
boyabatgazetesi@boyabatgazetesi.com
haber@boyabatgazetesi.com
adreslerine E-posta gönderebilirsiniz.
Temmuz ayı ziyaretci sayısı:

351277


Tasarım:DtGaNi